REPERTOAR POZORIŠTA "ZORAN RADMILOVIĆ: "Zjapina" u Beogradu, "Rubikova kocka" u Zaječaru

S. M. J.

04. 03. 2024. u 16:27

ZAJEČARSKI teatar danas gostuje u Beogradu sa predstavom "Zjapina" po motivima proze Živojina Pavlovića. U sredu premijera "Rubikove kocke".

РЕПЕРТОАР ПОЗОРИШТА ЗОРАН РАДМИЛОВИЋ: Зјапина у Београду, Рубикова коцка у Зајечару

foto NP Timočke krajine "Zoran Radmilović"

Ansambl zaječarskog teatra gostuje danas u Beogradu, sa predstavom "Zjapina", koju, po tekstu Miloša Latinovića i Stefana Gajića, koji je i reditelj predstave, igraju: Marija Stanković, Miloš Tanasković, Branislav Mijatović, Gabrijel Bećarević, Fuad Tabučić, Ana Bretšnajder i Jovan Veljković.

Dramski tekst „Zjapina“ inspirisan je prozom Živojina Pavlovića, koji je dobar deo svoje mladosti proveo u Vratarnici kod Zaječara. Reč je o delima „Zid smrti“, „Vašar na svetog Aranđela“ i „Lapot“, zatim knjigom „Raslo mi je badem drvo i druge priče“ , kao i esejističkom zbirkom „O odvratnom“. Predstavu će Beograđani moći da pogledaju u Bitef teatru od 20 časova.

Pozorište koje je ponelo ime velikana srpskog glumišta, Zorana Radmilovića, predstaviće premijerno u sredu 6. marta u Zaječaru predstavu “Rubikova kocka”, prema istoimenom romanu Saše Radonjića i u adaptaciji Gorana Ibrajtera. Predstavu je režirao Filip Markovinović, kao metaforu života, ostavljajuću publici dovoljno prostora da slože svoju kocku.

Uloge tumače zaječarski glumci: Miloš Tanasković, Nataša Petrović, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Marija Stanković, Fuad Tabučić i Ivan Ninčić. Cena ulaznice je 400 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu