OMNIBUS INVENTIVNOSTI I KREACIJE: Grupna izložba članova ULUPUDUS u galeriji SULUJ

M.A.K.

29. 02. 2024. u 23:34

NOVOPRIMLjENI članovi ULUPUDS-a predstaviće se prvom zajedničkom izložbom u Galeriji SULUJ (Terazije 26/2), koja će biti otvorena u ponedeljak 4.marta, u 19 časova. primenjenih, likovnih umetnosti i dizajna.

ОМНИБУС  ИНВЕНТИВНОСТИ И КРЕАЦИЈЕ: Групна изложба чланова УЛУПУДУС у галерији СУЛУЈ

Foto ULUPUDUS

Za prvi krug izbora u esnafsku organizaciju stvaralaca u  primenjenim, likovnim umetnostima i dizajnu, se prijavilo 58, a u drugi krug konkursa se kvalifikovalo 57 kandidata. U članstvo je primljeno 42 kandidata, o čemu je odlučivalo devet članova Odbora sekcija i Umetničkog saveta. Njihove odluke je potvrdio i Upravni odbor.

-Omnibus inventivnosti, različitih pristupa poimanja umetničke kreacije u obilju raznovrsnih medija, tehnika i oblasti delovanja, koji se stiče na jednom mestu, u jednom galerijskom prostoru, kroz raznovrsnost izraza, najznačajnija je odlika izložbe i ujedno njen najveći adut i kvalitet – ističe kustos izložbe istoričar umetnosti Predrag Stojanović. - Ujedno je i mesto gde stasavaju nove generacije umetnika i gde iskazuju različitost pristupa i tragaju za definisanjem ličnog izraza, preplićući se i sa stvaralaštvom već etabliranih umetnika srednjih i starijih generacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)