O PČELAMA I STRESU: Dve doktorske izložbe u Galeriji FLU- Ane Radulović i Milice Lojović

M.A.K.

28. 02. 2024. u 15:22

U GALERIJI Fakuteta likovnih umetnosti, do 6. marta, svoje doktorske umetničke projekte predstavljaju Ana Radulović i Milica Lojović. Pod nazivom"Međustanja- transformacije i ciklusi -Izložba slika i crteža na papiru i platnu", doktorski umetnički projekat Ane Radulović kao početnu tačku ima metaforičko sagledavanje procesa potpune metamorfoze ili holometabolizma kod medonosne pčele.

О ПЧЕЛАМА И СТРЕСУ: Две докторске изложбе у Галерији ФЛУ- Ане Радуловић и Милице Лојовић

Foto promo

-Taj proces je u mom radu izolovan i predstavljen kao univerzalan događaj koji ne prolazi čak i nakon što se proces preobražavanja odigra, jer se on u vremenu neprestano ponavlja, iznova čineći svet živim i novim- objašnjava umetnica u tekstu koji prati izložbu.

Foto promo

 

Dok postavka Milice Lojović, koja nosi ime "Pritisak i transformacija - vizuelno artikulisanje tenzije(izložba prostornih slika i crteža", obuhvata radove nastale u poslednjih nekoliko godina, različitih formata, koji su nastali kao rezultat istraživanja i eksperimentisanja sa neklasičnim slikarskim materijalima i tehnikama.

-Savremeni život podrazumijeva stalnu izloženost i suočavanje sa različitim oblicima pritiska i kolektivnih trauma. Kao što je često slučaj pod dejstvom pritiska, materijali ili sistemi prolaze kroz različite promjene i transformacije. Kroz stvaralački proces, transformišem lična iskustva stresa, napetosti, svakodnevnog pritiska. U ovom procesu, radovi nastaju kao svojevrsno odražavanje unutrašnjeg stanja svesti i ličnog doživljaja sveta-zaključuje umetnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)