PREMIJERNI "STRAH U OPERI": Novi naslov na repertoaru Ateljea 212, u režiji Ivana Vukovića

V.V.S.

27. 02. 2024. u 13:22

PRVO izvođenje komada "Strah u operi" (prema tekstu Jelene Mijović, a po motivima Dina Bucatija) na repertoaru je 1.marta Ateljea 212, u režiji Ivana Vukovića.

ПРЕМИЈЕРНИ СТРАХ У ОПЕРИ: Нови наслов на репертоару Атељеа 212, у режији Ивана Вуковића

foto B.Đorđević

Kako se navodi, komad Jelene Mijović inicijalno preuzima motive iz nekoliko priča Dina Bucatija ("Sveci", "Jaje", "Strah u Skali", "Devojka koja propada") zadržavajući elemente apsurda, obogaćujući ih satirom na račun ljudskih slabosti, ali i afirmišući snagu ljubavi. Dino Bucati prepoznatljiv po bogatoj imaginaciji, poigravanju apsurdom i nadrealnim situacijama koje pripadaju sferi fantastike.

Pred publikom će se naći priča o nepravdi, ali i o evropskoj istoriji u kojoj još odzvanja eho nacizma, uzrocima dekadencije društva, nedostatku ljudskosti, nespremnosti savremenog čoveka da prepozna tuđe patnje i fenomenu solidarnosti koji, u našem vremenu, prepoznajemo kao čudo.

U ansamblu su Svetlana Bojković, Jelena Đokić, Dragana Đukić, Milica Trifunović, Suzana Lukić, Nenad Ćirić, Tihomir Stanić, Vladislav Mihailović,Luka Grbić, Irena Popović i Bojan Žirović. Dramaturg je Isidora Milosavljević, scenograf Andreja Rondović, kostimograf Velimirka Damjanović,a kompozitor Irena Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024