MISLI SVETOG NIKOLAJA VELIMIROVIĆA: Petar Božović gostuje u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

D. Z.

19. 02. 2024. u 08:05

DOM kulture „Gračanica“od 20. do 24. februara u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji organizuje književno-scenski čas sa glumcem Petrom Božovićem.

МИСЛИ СВЕТОГ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА: Петар Божовић гостује у српским срединама на Косову и Метохији

foto Dom kulture Gračanica

U Osojanu, Goraždevcu, Gračanici i Zubinom Potoku poznati glumac govoriće misli Svetog Nikolaja Velimirovića i Njegoševu „Luču mikrokozma“.

- Tokom višedecenijske karijere Božović je odigrao je blizu dvesta filmskih i TV uloga, u saradnji sa najznačajnijim jugoslovenskim rediteljima. Najupečatljivije likove po kojima ga pamti publika ostvario je u filmovima Živka Nikolića. Ostao je nezaboravan i ušao u filmske antologije kao Zeljo u „Čudu neviđenom“, Đorđe „Žorž“ u „Lepoti poroka“, Načelnik Maksim u tragikomediji „U ime naroda“, doktor za ljubavne probleme u filmu „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, Atifaga u filmu „Nož“, Sloba u filmu „Lepa sela lepo gore“ i inspektor Trtović u filmu „Bumerang“ – navode iz gračaničkog Doma kulture.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, kao što su: Nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu (2011), „Zlatni pečat“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, dve „Sterijine nagrade“ za uloge u predstavama „Kamen za pod glavu“ (1978) i drugih.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)