IZMEĐU IDILE I ZEBNJE: Slike Milana Hrnjazovića u Kući legata

M.A.K.

01. 02. 2024. u 18:49

UMETNIK mlađe generacije, Milan Hrnjazović pred beogradsku publiku u Kući legata, iznosi izložbu koju je nazvao "Četiri sobe", u Knez Mihailovoj, a biće otvorena u utorak, 6. februara u 19 časova.

ИЗМЕЂУ ИДИЛЕ И ЗЕБЊЕ: Слике Милана Хрњазовића у Кући легата

Foto pormo

Njegove slike, prema rečima likovnog kritičara Maja Živanović, karakteriše "jedinstveni likovni jezik snažnih autobiografskih komponenti". Izložbu čini dvadsetak platana velikih formata.

- Duboka potreba autora za integralnošću sredstava prenesena je u strpljivo i minuciozno izrađene ambivalentne kompozicije dominantnih ljudskih figura, uglavnom ženskih osoba, smeštenih u imaginarne eksterijere, ali i u varijetete rastapanja formi, prelaska iz jednog emotivnog stanja u drugo i preobražaja identiteta- ističe Živanovićeva. - U prožimanju, neprestanom usklađivanju, raščlanjavanju i sintezi, između idile i zebnje - heterotopije Milana Hrnjazovića prepune su simbolike i reminiscencija. Fikcija i metafora, kao i večna igra polovakoje on doživljava kao intrigantno istraživanje sopstvenih granica, transponovane su u dela uznemirujućih psiholoških sadržaja, a slikarske i crtačke virtuoznosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave