SKLAD I KONTRAST STVARALAČKOG DIJALOGA: Radovi Snežane Pešić Rančić i Miloša Dekića u SKC-u

M.A.K.

31. 01. 2024. u 16:43

IZLOŽBU Snežane Pešić Rančić i Miloša Dekića "Dijalog kontrasta", beogradska publika moći će da pogleda od 7. od 27. februara u Studentskom kulturnom centru.

СКЛАД И КОНТРАСТ СТВАРАЛАЧКОГ ДИЈАЛОГА: Радови Снежане Пешић Ранчић и Милоша Декића у СКЦ-у

Foto promo

Slikarstvo, grafika, instalacije, crtež, asamblaži i fotografija, su polja u kojima se kreće stvaralaštvo Miloša Dekića, koji je diplomirao u Ljubljani i istovremeno je član slovenačkih esnafskih udruženja i našeg ULUPUDS-. Dok je modni kreator Snežana Pešić Rančić, koja je završila odsek tekstil na Fakultetu primenjenih umetnosti, bila predsetnica Umeničkog saveta ULUPUDS-a i koosnivač međunarodne konceptualne izložbe "Pomeranje granica".

Prema mišljenjeu Predraga Stojanovića, u tekstu koji prati izložbu, na postavci je "Milošev višeznačni stvaralački postupak iskazan nesputanom slobodom stvaralaštva i prepliće sa Snežaninim poetskim pristupom, nežnog kognitiva koji pretvara u likovni zapis":

- Izložba iskazuje da belo može sa crnim, da kreira novo stanje duha, koegzistenciju suprotnosti, da dočarava sklad i poeziju u jednom stvaralačkom dijalogu, tako neophodnom i neminovnom- zaključuje Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?