"FILM KOJI NISAM SNIMILA" U BITEF TEATRU: Gostuje predstava Teatra Fort Forno o tragičnoj ljubavi češke glumice Lide Barove i Gebelsa

V.V.S.

26. 01. 2024. u 15:57

U OKVIRU "Meseca nezavisne scene" 2.februara u Bitef teatru gostuje hrvatski Teatar Fort Forno sa predstavom "Film koji nisam snimila" po tekstu Miloša Latinovića i u režiji Draška Zidara.

ФИЛМ КОЈИ НИСАМ СНИМИЛА У БИТЕФ ТЕАТРУ: Гостује представа Театра Форт Форно о трагичној љубави чешке глумице Лиде Барове и Гебелса

foto Teatar Fort Forno

- Lida Barova, češka glumica s angažmanom u nacističkoj Nemačkoj, imala je sve: talenat, lepotu, karijeru i - ljubav. Zbog ljubavi je odbila slavu Holivuda i novac Britanaca. Lida Barova ostala je u Berlinu uz Jozefa Gebelsa, ministra propagande i jednog od najbližih saradnika Adolfa Hitlera - objašnjava pisac Miloš Latinović. - Neosporno, njihova ljubav bila je iskrena, bez računice i interesa, jer posledice te veze (oženjen, moćan čovek i mlada, lepa i uspešna strankinja) temeljne su za priču koja je pred vama kao hommage nečemu što nije imanentno današnjem vremenu: iskrenosti i žrtvovanju. Barova je volela doktora Gebelsa, a onda je zbog ljubavi dva puta stradala - na inicijativu Magde Gebels, ministrove žene i Hitlerove sledbenice, proterana je iz Nemačke. Po završetku rata zbog veze s nacističkim moćnikom u rodnoj Češkoj bila uhapšena, utamničena, ponižena. Preživela je možda samo zato da bi pričala, da bi svedočila u korist ljubavi i života o kojem svi imaju različito mišljenje.

Igraju Katica Šubarić, Tatjana Bertok Zupković i Goran Koši.Kostimograf je Nina Silobrčić, scenograf Krešimir Tomac, a dizajner svetla Robert Majoroši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)