„SVADBENA ZVONA“ U BEOGRADU I NOVOM SADU: Dve premijere jedne komedije (FOTO)

J. S.

23. 01. 2024. u 21:03

KOMEDIJA “Svadbena zvona” reditelja Petera Srpčića, nastala po tekstu Davora Špišića,posle svoje slovenačke premijere koja je ispraćena salvama smeha u Ptuju, imaće svoju beogradsku premijeru 28. januara u Treatru na brdu (20 sati), a dva dana kasnije (30. januara) i novosadsku premijeru u Pozorištu mladih (19.30).

„СВАДБЕНА ЗВОНА“ У БЕОГРАДУ И НОВОМ САДУ: Две премијере једне комедије  (ФОТО)

Bojan Nikolić

U ovoj komediji zabune, s primesama melodrame, igraju Ivana Vukčević, Mihajlo Nestorović i Đorđe Kukuljica . Njih troje kao Marino, Ane i Radomir pokušavaju da raspletu nerazrešive čvorove turbulentnih životnih situacija.

   Marino i Ane su iz Hrvatske. On  je policajac revnostan  u službi, ali mekog je srca kad ide u intervenciju i postupa prema svojim bližnjima. Pola plate mu ode na podstanarski stančić.

Bojan Nikolić

  Ane je scenska radnica u velikom nacionalnom teatru, udarnica, brza i pouzdana. Dane i noći je u bekstejdžu, zna sve predstave napamet. Volela bi da nađe i čoveka svog života. Na svadbama joj se uvek posreći da ulovi buket, ali na tome i ostaje.

  Treći lik u komadu je Radomir  iz Srbije. Nesuđeni profesor starogrčkog jezika, bio je odličan student filologije, ali nikad nije dobio posao u struci.Radi na privremenim  poslovima, živi s roditeljima, vrednim, prostodušnim ljudima i teško se nosi sa stidom da se ne može osamostaliti...

   Gledalac je istovremeno svedok slika koje i sam preživljava u stvarnom životu, u kojem je, dok traju igre svetskih prekrajanja, on najčešće samo - puki statista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)