VEZANOST - U METALU, UGLJENU I CRNOM TUŠU: Izložba Ane Simić i Nikole Pavkovića u Galeriji DOB

M.A.K.

15. 01. 2024. u 15:56

ZAJEDNIČKA postavka radova Ane Simić i Nikole Pavkovića, nazvana "Afektivna vezanost", biće otvorena 16. januara u 19 časova u galeriji beogradskog Doma omladine.

ВЕЗАНОСТ - У МЕТАЛУ, УГЉЕНУ И ЦРНОМ ТУШУ: Изложба Ане Симић и Николе Павковића у Галерији ДОБ

Foto promo

U pitanju su crteži i skulpture koji nas uvode u problem pojma iz psihologije- "afektivne vezanosti". Istovremeno, svojim delima autori prreispituju lični i kolektivni uticaj odnosa privrženosti čoveka i figure afektivne vezanosti, kao i to kako taj odnos utiče na oblikovanje ljudskog identiteta i njegove svakodnevnice. Vizuelni jezik je obeležen ahromatskim tonovima, metalom, ugljenom i crnim tušem.

Izložba traje do 28. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)