SVEDOČANSTVO O UMETNIČKOJ SCENI U BIGZ-U: Izložba fotografa Jakova Simovića

M.A.K.

27. 12. 2023. u 15:52

U PROSTORIJAMA "Jugošpeda" u toku je izložba fotografa Jakova Simovića posvećena umetničkoj sceni koja je nastala u prostorijama zgrade BIGZ-a.

СВЕДОЧАНСТВО О УМЕТНИЧКОЈ СЦЕНИ У БИГЗ-У: Изложба фотографа Јакова Симовића

Foto promo

Nazvana "Počeci, BIGZ", sa podnaslovom "A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna", Artan Lili, postavka je podeljena u tri tematske celine: prostor, vreme i ljudi.

Autor koji je izložbom obeležio deset godina karijere, je od nekoliko hiljada snimaka, nastalih za vreme njegovog boravka u BIGZ-u, izdvojio njih 150, koliko je bilo izloženo. Pored fotografija, priču o BIGZ-u, njegovim ljudima, umetnosti koja je u njemu stvarana, ali i lepoti i autentičnosti zgrade čuvenog arhitekte Dragiše Brašovana, prenosi i video materijal projektovan po hodnicima "Jugošpeda". Ali, svedočenje o BIGZ-u, njegovim ljudima, prostoru i muzici, će prema rečima Simovića,nastaviti da živi i kroz dokumentarni film koji je u pripremi, a koji će publika moći da pogleda već sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu