IZAZOVI U ARHITEKTURI I DIZANU: međunarodna izložba u Galeriji nauke i tehnike SANU

M.A.K.

28. 11. 2023. u 16:55

JEDANAESTA interdisciplinarna međunarodna izložba "O arhitekturi 2023 - Izazovi u dizajnu", biće otvorena u utorak, 5. decembra, u 18.30, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

ИЗАЗОВИ У АРХИТЕКТУРИ И ДИЗАНУ: међународна изложба у Галерији науке и технике САНУ

Foto promo

Kao finalni događaj programa sa istom temom, u organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice, izložba otvara pitanja da li arhitektura može da pomogne u izazovima koje pred nas donosi 21. vek: od uticaja klimatskih promena, iscrpljivanja prirodnih resursa, do visoke zagađenosti životne sredine i svega onoga što nagoveštava neizvesnu budućnost. Postavku čine tematske celine vezane ua umetnički crtež, projekte, fotografije i dizajna proizvoda.

Kao odgovor na temu "Izazovi u dizajnu" po pozivu će učestvovati akademik Branislav Mitrović, umetnik Hektor Zamora, dobitnik nagrade na prethodnoj izložbi 2022, kao i arhitekta Karmelo Zapula. Međunarodni žiri vrednovaće radove i dodeliti nagrad.  U pratećem programu, u sredu, 6. decembra, od 18 časova, biće održan "Susret sa stvaraocima - Masterklas", na kome će akademik Mitrović govoriti o temi "Razvoj arhitektonskog jezika: od primarnih do apstraktnih oblika".
Izložba će trajati do 19. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)