"MALI JOAKIM" U VRANJU: “Hrabra krojačica” kruševačkog pozorišta apsolutni pobednik festivala

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

18. 11. 2023. u 12:26

GRAND pri "Mali Joakim" za najbolju predstavu u celini, na istoimenom festivalu koji se ove godine održavao u Vranju, dodeljen je predstavi "Hrabra krojačica" Kruševačkog teatra.

МАЛИ ЈОАКИМ У ВРАЊУ: “Храбра кројачица” крушевачког позоришта апсолутни победник фестивала

Foto: J.S.

- Svi segmenti predstave Hrabra krojačica na inovativan i smeo način grade ekološki osvešćenu predstavu, inteligentno uvezivajući svest o reciklaži, mladalačku energiju i reference iz popularne kulture, prepoznatljive današnjoj omladini - obrazložio je žiri festivala kojeg su činili Aleksandar Radulović, umetnički direktor Narodnog pozorišta u Pirotu, Sonja Milojević, glumica Šabačkog pozorišta i Ivan Janković, glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Foto: Kruševačko pozorište

 

Laureati nagrada "Mali Joakim" za glumačko ostvarenje ravnopravno su četvoro glumaca.  Darija Vulić za ulogu Mulan u istoimenoj predstavi, Pozorišta za decu i mlade Kragujevac, Nikola Penezić za ulogu Stvorenja koje jede korenje u predstavi "Vasilisa Prekrasna", Narodnog pozorišta Užice, dok je treća nagrada za glumu pripala Zoranu Cerovini za ulogu Kralja u predstavi "Jednobrki vitez" Kraljevačkog pozorišta. Četvrta  nagrada pripala je Aleksandri Arizanović, za ulogu Trgovčeve kćeri u predstavi "Jednobrki vitez" Kraljevačkog pozorišta.

Nagradu "Mali Joakim" za režiju žiri je dodelio Marku Torlakoviću za predstavu "Hrabra krojačica" Kruševačkog pozorišta, dok je nagrada  za scenografiju otišla je Irini Somborac za predstavu "Hrabra krojačica". Žiri je nagradu za dramski tekst dodelio Miodragu Miši Stanisavljeviću, za tekst "Vasilisa Prekrasna" Narodnog pozorišta Užice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?