REŠEN STATUS POZORIŠTA "BOŠKO BUHA": Zahvaljujući reakciji Vlade Srbije, kreće se sa rekonstrukcijom

Tanjug

08. 11. 2023. u 12:54

DIREKTORKA pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović izjavila je da je zahvaljujući reakciji Vlade Srbije rešen status tog teatra i da su stvoreni uslovi za početak njegove rekonstrukcije.

РЕШЕН СТАТУС ПОЗОРИШТА БОШКО БУХА: Захваљујући реакцији Владе Србије, креће се са реконструкцијом

foto Arhiva "Novosti"

Mihailovićeva se na konferenciji za novinare u restoranu u centru Beograda zahvalila Vladi Srbije i Republičkom geodetskom zavodu na brzoj reakciji, kao i publici i kolegama na velikoj i iskrenoj podršci i budnom interesovanju.

Prema njenim rečima, to je zaposlenima u "Bošku Buhi" dalo motivaciju da nastave da rade još bolje i da istraju u nameri da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz njihove predstave.

- Na zadovoljstvo svih, sada je već izvesno da će ih u skorije vreme gledati u renoviranoj sali pozorišta "Boško Buha", tamo gde ono pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike - rekla je direktorka.

Mihailovićeva je dodala da je zadovoljstvo još veće kada znaju da je ovo postignuto zajedničkim snagama, i da je na najvišim instancama prepoznata potreba za jednom reprezentativnom institucijom koja se obraća najmlađim građanima ovog društva i na najbolji mogući način učestvuje u njihovom odrastanju.

Pozorište "Boško Buha" trenutno svoje programe ostvaruje u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

BONUS VIDEO: GLUMCI SU TI KOJI BIRAJU - Nagrada publike je ta koja traje posle izazova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!