LAUREATI "ZORANOVIH DANA": Najbolje glumačko ostvarenje Nenada Jezdića, glumačka bravura Hane Selimović

V.V.S.

24. 10. 2023. u 13:31

NAGRADA za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Dani Zorana Radmilovića" pripala je Nenadu Jezdiću za ulogu Bore šnajdera u predstavi "Razvojni put Bore šnajdera", po tekstu Aleksandra Popovića (režija Egon Savin), u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

ЛАУРЕАТИ ЗОРАНОВИХ ДАНА: Најбоље глумачко остварење Ненада Јездића, глумачка бравура Хане Селимовић

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Specijalno priznanje za glumačko ostvarenje dobio je Ozren Grabarić za ulogu Mefista u Geteovom "(Pra)Faustu" (režija Boris Liješević) Beogradskog dramskog pozorišta.

Stručni žiri (predsednik Miroslav Radonjić, članovi Duško Ljuština i Nenad Novaković) doneo je i odluku da nagradu za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodeli predstavi "Dekameron " - koprodukcija Gradsko pozorište Podgorica, Kulturni centar Bar - Festival barski ljetopis i Narodno pozorište Niš. Priznanje za najbolju režiju na 32. Danima Zorana Radmilovića pripalo je reditelju Veljku Mićunoviću za predstavu "Očevi i oci" Narodnog pozorišta iz Beograda. Inače, ovo je novustanovljena nagrada "Zoranovih dana".Nagradu za glumačku bravuru "Zoranov brk" dobila je Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi "Čista soba" Ateljea 212.

Priznanje publike osvojila je predstava "Razvojni put Bore šnajdera" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U čast nagrađenih večeras će biti izvedena predstava zaječarskog teatra "Čehovljeva soba, sezona prva", u režiji Nikole Zavišića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!