POČAST PALIM JUNACIMA: Venac na spomenik srpskim i marokanskim vojnicima, poginulim u Velikom ratu

Novosti online

19. 10. 2023. u 17:19

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić položio je venac i odao počast palim francuskim i marokanskim vojnicima i oficirima u Prvom svetskom ratu, kao i Timočanima palim u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu.

ПОЧАСТ ПАЛИМ ЈУНАЦИМА: Венац на споменик српским и мароканским војницима, погинулим у Великом рату

Ministarstvo za rad i boračka pitanja

- Puno mi je srce kada čujem kako deca Zaječara pevaju himnu svoje države. Nema ničeg lepšeg od toga da naša omladina poštuje svoju Srbiju, svoje pretke i svoju tradiciju - rekao je Antić i dodao da će Ministarstvo uvek podržavati ceremonije koje su posvećene srpskim junacima, koji nisu štedeli živote u borbi za slobodu.

- Ovaj velelepni spomenik o tome svedoči. Vidimo da su na njemu ugravirana imena važnih bitaka i lokacija na kojima se srpski narod borio braneći otadžbinu. Od Prvog balkanskog rata i Kumanovovske bitke, Drugog balkanskog rat i bitke na Bregalnici, preko Cera, Legeta, Kolubare, Kajmakčalana i proboja Solunskog fronta - ukazao je Antić govoreći o Timočkoj diviziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja