"ČUVARI FORMULE" U PARIZU: Francuzi se upoznali sa slučajem nuklearnog incidenta u Vinči

G.Č.

16. 10. 2023. u 18:23

Film "Čuvari formule – lančana reakcija" reditelja Dragana Bjelogrlića prikazan je u francuskoj pretpremijeri na projekciji u bioskopu "Silensio de Pre" u kvartu Sen Žermen u Parizu, u prepunoj sali.

ЧУВАРИ ФОРМУЛЕ У ПАРИЗУ: Французи се упознали са случајем нуклеарног инцидента у Винчи

Foto: Goran Čvorović

Pre i posle filma priređeno je druženje s rediteljem i delom glumačke ekipe u kojoj je bio i Radivoje Raša Bukvić.

- Drago mi je što se publici dopao film – izjavio je Raša posle projekcije za "Novosti", nako što su ostvarenje i prisutni protagonisti nagrađeni dugim aplauzom.

Film je predstavljen kao dirljiva priča o humanosti i ljudskom saosećanju između pripadnika dva naroda, Srba i Francuza. Nakon projekcije usledio je koktel, na kome su glumci i Bjelogrlić imali priliku da publici ispričaju zanimljivosti sa snimanja.

Na projekciji je bio i dr Goran Milašinović, autor knjige "Slučaj Vinča", koja je inspirisala Bjelogrlića da po njenim istinitim elementima o nuklearnom incidentu snimi film koji je, između ostalog, već prikazan na festivalima u Lukarnu i Sarajevu, a uskoro će biti organizovana i srpska premijera u Beogradu.

Dan posle pariske projekcije, u nedelju je, u Kulturnom centru Srbije u Parizu, u organizaciji mreže mladih "Srpsko nuklearno društvo", promovisana i knjiga.

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!