AUTOBUS "KRSTIĆ I SIN" U VLASNIŠTVU HRVATA: Kultno vozilo iz filma "Ko to tamo peva" hteli da kupe Srbi, ali - nije na prodaju (VIDEO)

ČAK četiri ponude stigle su iz Srbije u zagrebački „Jadran film“ za kupovinu kultnog autobusa „Krstić i sin“ iz filma „Ko to tamo peva“

АУТОБУС КРСТИЋ И СИН У ВЛАСНИШТВУ ХРВАТА: Култно возило из филма Ко то тамо пева хтели да купе Срби, али - није на продају (ВИДЕО)

Foto: Printskron Jutjub/ Centar film

. Odgovor je glasio „autobus nije na prodaju“ i u toku je rekonstrukcija tog kultnog autobusa koji bi uskoro mogao da bude u voznom stanju.

Obnavljaju se kočnice, ugradiće se novi motor, popraviti limarija, a sve kasni jer je u međuvremenu propala jedna firma koja je obilato sponzorisala obnovu.

- Moramo da ga ostavimo vizualno originalnim i tehnički ispravnim, da bi mogao da se vozi kao registrovani autobus. To znači više tehničkih, naizgled nevidljivih promena. Na primer, da se zameni stari kočni sa "sajlama" danas prihvatljivim sisemom - kaže direktor „Jadran filma“ Vinko Grubišić.

Autobus je proizveden četrdesetih godina prošlog veka u "Mercedesu", a nije, kao na filmu, saobraćao između srpskih sela do Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)