PREMIJERA NA OTVARANJU SEZONE U KRUŠEVAČKOM POZORIŠTU: Vodvilja u pidžami (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 10. 2023. u 14:19

PREDSTAVA "Pidžama za šestoro" u režiji Vladimira Popadića premijerno je izvedena ovog vikenda u Kruševačkom pozorištu, a početak upravo otvorene sezone 2023/2024. već naredne nedelje obeležiće neobična izložba.

ПРЕМИЈЕРА НА ОТВАРАЊУ СЕЗОНЕ У КРУШЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ: Водвиља у пиџами (ФОТО)

Kruševačko pozorište,R.Vučković

Komad po tekstu Marka Komoletija klasičan je vodvilj nastao 50-ih godina prošlog veka. Interesantna komedija situacija i zabune prati zamršene ljubavne odnose.

-Verujem da će ova predstava biti dobro prihvaćena i da će je kruševačka publika voleti, radili smo u fantastičnoj atmosferi, dobro smo se provodili i to su već dva užitka u jednom – predočava režiser Vladimir Popadić. - Vodvilj služi da donese radost i smeh, tako da su na predstavi radili ljudi puni entuzijazma, snage, volje i želje za dokazivanjem.

Vodvilj je okupio već iskusne, ali i mlađe glumce, koji, prema rečima Branislava Nedića, upravnika pozorišta, predstavljaju i budućnost kruševačkog teatra: Stevan Zdravković (Bernard), Marija Gašić (Žaklin), Marko Vučković (Robert), Ema Petrović (Suzet), Marija Marić (Suzan), Ivan Blagojević (Džordž).

- U nastavku sezone radićemo na predstavi „Režim ljubavi” Tanje Šljivar, u režiji Snežane Trišić, saniraćemo malu salu, koja je oštećena u požaru pre godinu dana, a pored igranja predstava i gostovanja, 14. oktobra imaćemo omaž našim velikim umetnicima na Trgu glumaca - napominje Branislav Nedić.

Taj omaž podrazumeva dopunu stalne postavke fotografije. "Prozori sećanja" sa istaknutim kruševačkim glumcima i umetnicima na fasadi pozorišne zgrade, gde su 2016. godine postavljeni portreti Vlastimira Đuze Stojiljkovića, Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Borisava Mihailovića, Ljubinke Bobić i Dragoslava Vasiljevića Fige.

Kako su "Novosti" objavile, ovim velikanima će se na Dan oslobođena Kruševca pridodati i fotografije Momira Bradića (1935-2018), Milije Vukovića (1947-2020) i Marka Živića (1972-2021). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)