ENIGME IZ PODSVESTI: Dela Miodraga Miška Petrovića u Blok galeriji

M.A.K.

20. 09. 2023. u 19:52

VETERAN naše likovne scene, iza koga su 23 samostalne izložbe i učešće na više od 300 kolektivnih, Miodrag Miško Petrović, predstaviće postavku "Enigma 2" u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u petak. 22. septembra u 20 časova .

ЕНИГМЕ ИЗ ПОДСВЕСТИ: Дела Миодрага Мишка Петровића у Блок галерији

Foto promo

Rođen 1946 godine, Petrović je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti, u klasi Profesora Stojana Ćelića 1975 godine. Dela mu se nalaze u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju grada Beograda, Muzeju Gornjeg Milanovca, Galeriji Centra za savremenu umetnost Crne Gore, Galeriji akvarela u Zrenjaninu...kao i mnogim privatnim kolekcijama i galerijama u zemlji i inostranstvu, od Sakramenta, Los Aneđelesa, Vankuvera, Njujorka, Londona, Pariza, Budimpešte, Atine, Samotrake pa sve do Novog Zelanda i Australije.

- Izložba "Enigma 2" je nastavak ciklusa koji sam započeo izložbom "Enigmom 1", u Prodajnoj galeriji Beograd - kaže autor- Enigme za mene predstavljaju istraživanje mojeg svesnog i podsvesnog. U "Enigmi 2" otišao sam još dalje utkajući u njih sve moguće religije počev od budizma, zen budizma, egipatskih i starogrčkih božanstava pa do judaizma, hrišćanstva i islama. Na njima se nalaze u izvornom obliku imena bogova, Budine izreke, zen priče, ideogrami, šare i oblici iznedreni iz podsvesti. Nameravam da nastavim, proširujem i istražujem neispitane i nepoznate relacije i korelacije moje svesti i podsvesti.

Izložba će biti otvorena do 4. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)