"KAPETAN NEMO" PRVI PUT KAO MJUZIKL: Novosadsko pozorište sezonu počinje predstavom po čuvenom romanu Žila Verna

J. S.

15. 09. 2023. u 11:24

MJUZIKL "Kapetan Nemo" po romanu „20.000 milja pod morem” - prvi put objavljenom 1870.godine - Novosadsko pozorište (Ujvideki szinhaz ) otvoriće novu pozorišnu sezonu u subotu, 16. septembra u 19.00 časova.

КАПЕТАН  НЕМО ПРВИ ПУТ КАО  МЈУЗИКЛ: Новосадско позориште сезону почиње представом по чувеном роману Жила Верна

Srđan Doroški

- U pitanju je praizvedba, jer prema našim saznanjima ne postoji muzička adaptacija ovog romana Žila Verna - istakao je umetnički rukovodilac Novosadskog pozorišta Robert Lenard koji je ujedno radio i adaptaciju teksta za ovaj komad.

Osnovna nit  priče sastoji se u  tome da je  je jednom čoveku   muka od čovečanstva, ratova  drugih nevolja  te je  odlučio da se preseli na  morsko dno i da tamo nastavi  život sa grupom ljudi i sličnih njemu.

- Predstava je namenjena celoj porodici. U ovom komadu prikazali smo dosta delova iz samog romana. U predstavi prikazujemo jednu zaista zanimljivu i duboku priču – centralna tema jeste misteriozan život Kapetana Nema, kao i njegova „selidba“ sa kopna u morske dubine, gde su svi srećni i jednaki. – objasnio je reditelj Zoltan Puškaš.

U ulozi Kapetana Nema je Daniel Husta, kome ova uloga nije bila ni teška, ali ni jednostavna .

- Bilo mi je teško da uhvatim suštinu lika, jer je Kapetan Nemo u romanu prikazan kao jedan veoma komplikovan lik. Nisam mogao da odlučim da li tumači glavnog junaka ili glavnog negativca. Međutim, zahvaljujući odličnom glumačkom timu koji čini postavku ovog mjuzikla, uspeo sam da prevaziđem prepreke na koje sam naišao -kazao   je Husta .

U ostalim ulogama su: Ištvan Kereši, Bence Salai, Zoltan Širmer, Terezija Figura,Livija Banka, Roland Laslo, Daniel Gomboš i Gabor Pongo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)