STEFAN PREDVODI MUZIČKU ELITU: Drugi festival „Blisko!” u Novom Sadu od 30. septembra do 6. oktobra

J. S.

13. 09. 2023. u 12:53

FESTIVAL kamerne muzike „Blisko!”, drugi po redu, iza kojeg stoji naš virtuoz na violini svetskog glasa Stefan Milenković, biće održan u Novom Sadu, od 30. septembra do 6. oktobra - saopštili su organizatori uz napomenu da je prodaja ulaznica počela danas.

СТЕФАН ПРЕДВОДИ МУЗИЧКУ ЕЛИТУ: Други фестивал „Блиско!” у Новом Саду од 30. септембра до 6. октобра

"Blisko"

U Gradskoj koncertnoj dvorani publici će se predstaviti neka od najprepoznatljivijih imena kamerne scene među kojima će uz Milenkovića biti i Robert Lakatoš, Una Stanić i Sofija Glavičić, pijanisti Rita Kinka i Đuzepe Albaniz, violončelisti Nemanja Stanković i Dmitrij Kuzov, Jožef Bisak i Gi Ben-Zioni kao i i klarinetista Ognjen Popović. Oni će izvesti dela najznačajnijih kompozitora kao što su Hendl, Hajdn, Brams, Menoti, List, Šostakovič, Pert, Šuman...

Ovaj festival pokrenut je sa idejom da okupi vrhunske muzičare kamerne scene i u duhu intimnog i neposrednog muzičkog stvaralaštva pruži publici nesvakidašnje muzičkog iskustvo u izvođenju najlepših i najzahtevnijih dela klasičnog repertoara kamerne muzike.

Kao jedan od najtraženijih solista današnjice, Stefan Milenković udružio je snage sa svojim kolegama i tako započeo tradiciju festivala kamerne muzike u jednoj od najmodernijih koncertnih dvorana u Evropi, izgrađenoj i svečano otvorenoj pre dve godine u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)