POZNATA BRITANSKA UMETNICA GOST "IKS VITAMINA": DŽulija Pejton-DŽons predstavlja "Pijin svet"

M.A.K.

30. 08. 2023. u 18:59

BRITANSKA umetnica, kustoskinja i svojevremeno direktgorka čuvene londonske galerije Serpentine, Džulija Pejton-Džons biće u nedelju 3. septembra, gost beogradske galerije "Iks vitamin", gde će u podne biti otvora njena izložba crteža i predstavljena knjiga "Pijin svet".

ПОЗНАТА БРИТАНСКА УМЕТНИЦА ГОСТ ИКС ВИТАМИНА: Џулија Пејтон-Џонс представља Пијин свет

Foto promo

Na postavci koja će biti otvorena do 5. oktobra, publika će takođe moći da vidi i animirani film koji je premijerno prikazan za Međunarodni dan porodice, na Pikadiliju u Londonu. Knjiga Džulija Pejton-Džons objavljena je pre dve godine, autobiografska je i predstavlja  dirljivu priču o svakodnevici sa trogodišnjom ćerkom Pijom, i svojevrsni je vizuelni dnevnik iz perioda uoči i tokom pandemije. Izdanje obuhvata seriju crteža koje je umetnica stvarala svake večeri kada bi njena ćerka otišla u krevet. Istovremeno to je zapis i svedočanstvo, ali i poklon Piji na koju će moći da se osvrne u budućnosti.

Foto promo

Džulija Pejton Džons


 Za dostignuća koja je imala kao direktorka galerije Serpentine, u kojoj je provela četvrt veka, Pejton-Džons je dobila titulu Dame Britanske imperije. A onda je napravila hrabri zaokret, postala majka sa šezdeset četiri godine, započela novi posao u komercijalnoj galeriji Thaddeus Ropac, ali se i vratila svojim umetničkim korenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)