MUNJE, INDIGO I ŽENA U DVORIŠTU ILIONA: Šesti filmski festival u Sremskim Karlovcima trajaće tri dana

J. S.

27. 07. 2023. u 17:02

U PRELEPOM ambijentu dvorišta muzeja Ilion (Ulica Karađorđeva 4) u Sremskim Karlovcima tri dana - od 11.do 13.avgusta – trajaće Šesti „Karlovci filmski festival “.

МУЊЕ, ИНДИГО И  ЖЕНА У ДВОРИШТУ ИЛИОНА: Шести филмски фестивал у Сремским Карловцима трајаће три дана

Filmski Festival Karlovci

Prvi festivalski dan obeležiće svečano otvaranje u 20 sati,a sat kasnije započeće projekcija filma “Indigo kristal”.Ovo debintatsko ostvarenje Luke Mihailovića, već je steklo veliku popularnost i priznanje među publikom.

Drugi dan festivala biće rezervisan za film “Munje 2” koji će biti prikazan od 21 sat.Posle velikog uspeha prvog filma, snimljenog pre 22 godine,nastavak donosi novu dozu humora, uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka. Ovo je prilika da se publika ponovo susretne sa omiljenim likovima u ostvarenju reditelja Radivoja Raše Andrića.

Festival će takođe od 21 sat zatvoriti film  “Da li ste videli ovu ženu?” Reč je o srpsko-hrvatskom ostvarenju iz 2022. godine po scenariju i u režiji Matije Gluščevića i Dušana Zorića koji je premijerno prikazan na 79.festivalu u Veneciji.

Tokom festivala publika će imati priliku da pogleda i radove studenata Akademija umetnosti iz Banja Luke i Novog Sada.

- “Karlovci Film Festival” predstavlja idealnu priliku za sve filmske entuzijaste, ali i za one koji žele da provedu nezaboravne večeri u prelepom okruženju Sremskih Karlovaca. Okupljamo filmske umetnike iz zemlje i inostranstva, pružajući im mogućnost da predstave svoje najnovije radove i uspostave kontakte sa publikom i kolegama. -kaže Stefan Dimitrije Dimić,osnivač i direktor festivala .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)