KONCERT "U SLAVU CARSKE PORODICE ROMANOV": U organizaciji Ruskog doma i Društva "Pravoslavna nit"

V.V.S.

12. 07. 2023. u 20:13

RUSKI dom i Društvo "Pravoslavna nit" iz Beograda organizuju u ponedeljak 17. jula, koncert pod nazivom "U slavu carske porodice Romanov", kod spomenika caru Nikolaju II u parku Aleksandrov u Beogradu.

КОНЦЕРТ У СЛАВУ ЦАРСКЕ ПОРОДИЦЕ РОМАНОВ: У организацији Руског дома и Друштва Православна нит

foto Promo

Kako se u najavi ističe, dinastija Romanov je oduvek gajila posebnu ljubav prema Srbima i Srbiji. Počev od osnivača dinastije, cara Mihaila Romanova, Rusko carstvo je vekovima pružalo materijalnu i duhovnu pomoć srpskom narodu. Činjenica da je dinastija Romanov stradala spasavajući srpski narod samo je potvrdila naše posebne duhovne veze. Sveti Nikolaj Srpski je u besedi 1932. godine izgovorio reči koje su zauvek vezale naše narode:

"Savest naša nas primorava da plačemo kada Rusi plaču i da se radujemo kada se Rusi raduju. Veliki je dug naš pred Rusijom. Može čovek biti dužan čoveku, može i narod narodu. Ali dug, kojim je Rusija obavezala srpski narod 1914. godine tako je ogroman, da njega ne mogu vratiti ni vekovi, ni pokoljenja. To je dug ljubavi, koja svezanih očiju ide u smrt spasavajući svog bližnjeg. Nema veće ljubavi nego ko položi dušu svoju za drugove svoje - to su reči Hrista. Ruski car i ruski narod, nepripremljeni stupivši u rat za odbranu Srbije, nisu mogli ne znati da idu u smrt. Blaženi vi, plačući u te dane sa Rusijom, jer ćete se s njom utešiti! Blaženi vi, tugujući sada sa Rusijom, jer ćete se sa njom uskoro i radovati".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)