NINI NEŠKOVIĆ "PETAR BANIĆEVIĆ": Godišnja nagrada mladoj glumici za dve uloge na sceni narodnog pozorišta

V.V.S.

19. 06. 2023. u 17:48

GLUMICA Nina Nešković dobitnica je Nagrade "Petar Banićević" Narodnog pozorišta - za ulogu Sonje u Tolstojevom "Ratu i miru" (u režiji Borisa Liješevića) i Eme u "Sitnicama koje život znače" Lorenca Maronea, u postavci Andreja Nosova.

НИНИ НЕШКОВИЋ ПЕТАР БАНИЋЕВИЋ: Годишња награда младој глумици за две улоге на сцени народног позоришта

foto: Narodno pozorište u Beogradu

Jednoglasnu odluku o godišnjem priznanju namenjenu mladom glumcu do 40 godina života, doneo je žiri u kojem su bili glumica Dobrila Stojnić, poslednja dobitnica Nagrade "Petar Banićević" Jovana Stojiljković i umetnički direktor Drame Molina Udovički Fotez.

- Veoma sam ponosna i srećna što sam dobila nagradu koja nosi ime našeg velikog glumca Petra Banićevića. Za svakog mladog glumca predstavlja čast, ali i odgovornost da još posvećenije radi i opravda ukazano poverenje. Na moju veliku žalost, nisam imala priliku da Petra Banićevića gledam u pozorištu, ali kroz ovo priznanje on živi i zauvek je tu, sa nama - rekla je ovim povodom Nina Nešković.

Priznanje je ustanovljeno 2010. godine u znak sećanja na prvaka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, barda jugoslovenskog i srpskog teatra Petra Banićevića (1930-2006). Dosadašnji laureati su Igor Đorđević, Nenad Stojmenović, Miloš Đorđević, Nada Šargin, Pavle Jerinić, Sena Đorović, Bojan Krivokapić, Suzana Lukić i Jovana Stojiljković.

Svečana dodela je u nedelju, 18. juna, posle izvođenja predstave "Rat i mir" koja će biti odigrana u matine terminu od 11 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)