BINA GOSTUJE NA FAKULTETU LIKOVNIH UMETNOSTI: Saradnja arhitekata iz Beograda i Južnog Tirola

M.A.K.

02. 06. 2023. u 10:15

PROGRAM 18. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2023, nastavlja se u utorak 6. juna u 18 časova, u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti ( Knez Mihailova 53), izložbom koja predstavlja arhitektonski susret troje autora i biroa iz Beograda i troje iz Južnog Tirola, koji pripadaju različitim generacijama.

БИНА ГОСТУЈЕ НА ФАКУЛТЕТУ ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ: Сарадња архитеката из Београда и Јужног Тирола

Foto promo

Učesnici su Aleksandar Stjepanović, AKVS arhitekti, Othmar Barth, Martin Gruber, NAEMAS Architekturkonzepte i SARDO arhitekti iz Beograda. Kustos izložbe je David Kalas. Izložba je nastala kao plod višegodišnje saradnje Saveza umetnika i arhitekta Južnog Tirola (SKB) i Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA).  Posetioci izložbe biće u prilici da prate stvaralački proces arhitekata od početnih skica i maketa do razrade i realizacije projekta. Izložba će trajati do 16. juna .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture