"KAJMAK" STIŽE U SRBIJU: Višestruko nagrađeni film Malča Mančevskog dolazi u naše bioskope

V.V.S.

20. 04. 2023. u 17:16

NOVI film Milča Mančevskog "Kajmak" počinje od 27. aprila svoju redovnu bioskopsku distribuciju u bioskopima u Beogradu i širom Srbije.

КАЈМАК СТИЖЕ У СРБИЈУ: Вишеструко награђени филм Малча Манчевског долази  у наше биоскопе

foto VANS film

Autor koji je dobitnik Zlatnog lava i nominovan za Oskara, publici se vraća s još jednim filmom kojim provocira i šokira. Mančevski kaže da je u pitanju jedna "bezobrazna priča o bogatima i siromašnima" i naglasio:

- Znajući da je svaki film politički film, hteo sam da ispričam ljubavnu priču za odrasle. Život je prebogat, prepun mogućnosti, ljudi vole na previše različitih načina da bismo prihvatili licemernu bajku o momku koji je upoznao devojku, momku koji je izgubio devojku, momku koji je dobio devojku, a zatim su živeli srećno do kraja života (u misionarskom položaju). Ko odlučuje šta je ispravno, a što pogrešno? Što je normalno? Je li to društvo, porodica, pojedinac? "Progresivni" Zapad ili "primitivni" Istok? - pita se autort.

Inače, "Kajmak" priča priču dva ljubavna trougla u jednom komšiluku. Film je smešten u moderno Skoplje i to na mestu gde se nova staklena zgrada izdigla pored male, trošne kuće i na taj način besramno približila dva različita sveta. U novoj zgradi živi bogati bračni par bez dece koji smisle (i plate) svoj način da prošire porodicu. U staroj, malenoj kući, živi drugi bračni par, naizgled bez ljubavi. I jedne i druge put vodi do treće osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)