TEATAR ZONG GOSTUJE U ATELJEU 212: Bugarski ansambl izvešće predstavu "Život je san", u režiji Dine Markove

V.V.S.

18. 04. 2023. u 13:11

BUGARSKI teatar Zong gostuje u Beogradu u petak, 21.aprila: na Sceni "Mira Trailović" Ateljea 212 izvešće predstavu "Život je san", u režiji i adaptaciji Dine Markove.

ТЕАТАР ЗОНГ ГОСТУЈЕ У АТЕЉЕУ 212: Бугарски ансамбл извешће представу Живот је сан, у режији Дине Маркове

foto:S.Šterev

Ovo ostvarenje zasnovano je na mračnoj priči koja bezbrižne dečje igre suprotstavlja političkim igrama I manipulacijama. Kako se najavljuje, u mutiranoj, radioaktivnoj stvarnosti stvorenje se samo rađa I biva napušteno: ali šta je ono - zatvorenik ili princ? Šta čoveka čini čudovištem, kako mutira ono što je ljudsko u njemu? Ako se zrelost u svetu čudovišta manifestuje u tome da postane čudovište, kakvu budućnost onda kultivišemo za sebe? Kakav je svet koji sanjamo, kakav san živimo? Ovo su neka od pitanja koja postavlja predstava.

Inače, bugarska antiutopijska horor priča zasnovana na drami "Život je san" Pedra Kalderona de la Barke,a predstava titlovana na srpski jezik.

Teatar ZONG (SONG) je nezavisni sofijski teatar osnovan 2017. i već naredne godine je izazavao veliku pažnju sofijske javnosti svojim, pre svega, socijalno angažovanim pozorištem koje se bavi aktuelnim pitanjima i prolemima društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna