"DALEKI, DALEKI SUSRET" U Narodnoj biblioteci Srbije biće predstavljena knjiga Vase Pavkovića

D.B.M.

03. 04. 2023. u 15:40

PROMOCIJA knjige "Daleki, daleki susret" Vase Pavkovića održaće se u petak, 7. aprila u Narodnoj biblioteci Srbije. O knjizi, čiji su glavni junaci odlučne žene i slabi i kolebljivi muškarci govoriće autor i Milena Đorđijević.

ДАЛЕКИ, ДАЛЕКИ СУСРЕТ У Народној библиотеци Србије биће представљена књига Васе Павковића

Foto privatna arhiva

Priče govore o ženama koje menjaju svoje sudbine, odlaze na druge kontinente, razvode se i biraju nove puteve i muškarcima koji ne mogu ili ne žele da se izvuku iz životne kolotečine, nego egzistiraju na samoj ivici. Sukob generacija i njihovo nerazumevanje bitne su teme "Dalekog, dalekog susreta".

Sudbine junaka ispisane su u urbanim pričama o davnom, siromašnom i idiličnom dobu detinjstva i odrastanja, ali nove priče Vase Pavkovića bave se i tranzicionim vremenima u kojima primitivizam, kriminal, pseudopolitika i surova borba za opstanak zagorčavaju starost mnogih heroina i (anti)heroja.

Pavković je pesnik, prozaista i književni kritičar. Objavio je petnaestak pesničkih knjiga, desetak knjiga kritika i eseja i tri romana. Priredio je više antologija i panorama srpske književnosti, kao i izdanja iz njene književne tradicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna