OTKRIO TAJNE NIKOLE TESLE: U knjizi "Čarobnjak" Mark DŽ. Sajfer dao biografiju slavnog naučnika

D.B.M.

23. 02. 2023. u 17:05

POVODOM osamdesete godišnjice od smrti genija, velikog pronalazača Nikole Tesle, čije su ideje i otkrića utkani u mnoga savremena tehnološka dostignuća, i koji još uvek inspiriše savremene istraživače, objavljena je knjiga "Čarobnjak, Život i vreme Nikole Tesle (Biografija jednog genija)" Marka Dž. Sajfera.

ОТКРИО ТАЈНЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: У књизи Чаробњак Марк Џ. Сајфер дао биографију славног научника

Arhiva

- "Čarobnjak" je izuzetno napisana biografija jednog izuzetnog čoveka. Danas se izraz "ispred svog vremena" upotrebljava previše često i sa suviše neodređenim značenjem, ali kad se radi o pronalazaču kakav je bio Nikola Tesla, on je nedovoljan da opiše njegovu genijalnost. Sajfer svojom knjigom pomaže da shvatimo ne samo Teslu kao čoveka, već i vreme u kom je živeo - rekao je pisac Nelson de Mil.

Sajferova živopisna, podrobno istražena Teslina biografija obiluje novim informacijama o naučniku i predstavlja do danas najpotpuniji prikaz Tesle kao preduzimača, eksperimentalnog fizičara i pronalazača. Knjiga sadrži šesnaest strana s fotografijama, uključujući i naslovnicu časopisa "Tajm" od 20. jula 1931, u kom je predstavljen profesionalni put velikog pronalazača.

Knjiga je objavio "Centar pismenosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave