KONCERT U GALERIJI SANU: Muzika za duo čembala

M. N. M.

01. 03. 2023. u 17:11

KONCERT u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u četvrtak 2. marta od 18 časova, naslovljen "Muzika za duo čembala", održaće Svetlana Stojanović Kutlača (prvo čembalo) i Emilija Miodrag (drugo čembalo). One će izvesti birana dela Hendla, Bukstehudea, Baha.

КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Музика за дуо чембала

promo

Svetlana Stojanović Kutlača (na fotografiji) je doktorirala čembalo na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa temom "Pristup interpretaciji karakternih komada za čembalo francuskog baroknog kompozitora Fransoa Kuprena baziran na platonističkom konceptu univerzalne harmonije" i magistrirala sa temom "Elementi španskog folklora u sonatama Domenika Skarlatija". Usavršavala se u u klasama profesora kao što su: Henobeba Galbes (Kraljevski konzervatorijum, Madrid), Iget Drajfus (Akademija Vilkroz, Francuska), Kristin Dakselhofer (Akademija za ranu muziku, Karlsrue, Nemačka) i Pol Simonds (univerzitet Saseks, Velika Britanija). Takođe je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za klavir, kao i na Elekrotehničkom fakultetu. Bila je profesor čembala na Odseku za ranu muziku Muzičke škole "Josip Slavenski".

Emilija Miodrag je diplomirala čembalo i stekla zvanje profesora čembala na Akademiji za muziku u Ljubljani, u klasi prof. Egona Mihajlovića, kod koga trenutno pohađa magistarske studije. Usavršavala se na majstorskim radionicama eminentnih profesora za ranu muziku: čembaliste Florijana Birsaka, Otavija Teneranija, Frederika Hasa, Marije del Mar Blanko Moreno i drugih u okviru majstorskih radionica festivala Čembalo, živa umetnost. Bila je stipendista Beogradske barokne akademije u organizaciji umetnika Predraga Goste, stipendista letnje Barokne akademije u Insbruku, učesnik letnje Barokne akademije u Polau kod čembalistkinje Konstance Rik, učesnik ateljea Žorija Vinikura i Festivala u Grožnjanu predvođenim Egonom Mihajlovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri