USKORO ILUSTROVANO IZDANJE NAJPREVOĐENIJEG ROMANA NA SVETU: "Alhemičar" Paula Koelja i u Ginisovoj knjizi rekorda

D.B.M.

21. 02. 2023. u 18:51

SVAKIH nekoliko decenija pojavi se knjiga koja zauvek menja živote svojih čitalaca. "Alhemičar" Paula Koelja je jedna od njih. Sa više od sto pedeset miliona primeraka prodatih širom sveta, ovaj roman, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji na svetu.

УСКОРО ИЛУСТРОВАНО ИЗДАЊЕ НАЈПРЕВОЂЕНИЈЕГ РОМАНА НА СВЕТУ: Алхемичар Паула Коеља и у Гинисовој књизи рекорда

Foto: Printscreen/Jutjub/OWN


Ilustrovano izdanje "Alhemičara" ("Laguna"), sa ilustracijama Eve Eler, od sutra će biti i u našim knjižarama. Zanimljivo je da ovaj roman nije izazvao interesovanje publike kada se pojavio 1987. godine. Štampano je samo jedno izdanje. Tek kad je devedesetih godina proteklog veka roman preveden na francuski, postao je bestseler. Ubrzo je dobio i izdanje na engleskom jeziku. Posle ovog prevoda, Koeljovo delo postalo je kulturni fenomen.  

Laguna

 Ilustracija iz knjige "Alhemičar"


Priča o čobaninu koji kreće na put do egipatskih piramida u potrazi za blagom je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođenija knjiga pisca koji još stvara, a prevedena je na 80 jezika.
Od kako je "Alhemičar" postao hit, Koeljo piše po jednu knjigu na svake dve godine. Prilično je sujeveran i svake neparne godine u proleće kreće u potragu za belim perom koje mu predstavlja znak da je vreme za novo delo.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)