SVETLOST I OPTIMIZAM: U subotu proglašenje dobitnika i dodela međunarodnih nagrada "ArtCept" mladim dizajnerima

D. B. M.

21. 02. 2023. u 16:01

JEDNA od najprestižnijih međunarodnih dodela nagrada za dizajn "ArtCept" održaće se u Beogradu, u subotu 25. februara u Palati umetnosti Madlena. Na izložbi će biti predstavljeni radovi mladih umetnika iz celog sveta u oblasti dizajna i umetnosti na temu "Svetlost i Optimizam".

СВЕТЛОСТ И ОПТИМИЗАМ: У суботу проглашење добитника и додела међународних награда АртЦепт младим дизајнерима

Marko Gavrilović

Umetnici su ovog puta imali zadatak da pošalju originalno kreativno rešenje skulpture - svetlećeg objekta koje se najbolje uklapa u vrt ispred nove Palate umetnosti Madlena.

Žirijem je predsedavala Karla Tolomeo, poznata italijanska umetnica, Gordana Biba Marković, likovni kritičar, Kosta Krsmanović, industrijski dizajner, Res Andraš, pisac i stručnjak za marketinšku komunikaciju i Pino Spanjolo, italijanski arhitekta i industrijski dizajner.
Međunarodnu Cepter nagradu za dizajn je ustanovila  Madlena Cepter, 2004. godine i od tada ova institucija neprestano dobija na snazi postavši jedna od najpriznatijih nagrada u oblasti dizajna u svetu. Zamišljena prvenstveno kao sredstvo za podsticanje i podršku talentovanim dizajnerima, kreativnosti inicijativi i energiji,"ArtCept" danas predstavlja najvažniji događaj u svojoj sferi. Posvećena je uspostavljanju standarda u dizajnu širom sveta.
Zahvaljujući ovoj nagradi otkriveno je više od dve hiljade talentovanih dizajnera, a bila je odskočna daska za uspeh velikog broja umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna