NAJUŽI IZBOR ZA NAGRADU "NIKOLA MILOŠEVIĆ": Priznanje za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti,estetike i filozofije

V.V.S.

10. 01. 2023. u 18:16

ŽIRI za nagradu "Nikola Milošević", koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, doneo je odluku o najužem izboru.

НАЈУЖИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ: Признање за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности,естетике и филозофије

foto:promo

U najuži izbor za ovogodišnje priznanje uvrstili su knjige Tihomira Brajovića "Tumačenje lirske pesme - od teorije do interpretativne prakse"u izdanju "Akademske knjige", Nedeljke Bjelanović "Narativni sentimenti" u izdanju Instituta za književnost i umetnost i Željka Radinkovića "Filozofija tehnike - uvod u teoriju tehničkog odnošenja prema svijetu"u izdanju "Akademske knjige" i Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

O najboljima je odlučivao u sastavu prof. dr Zoran Paunović (predsednik), prof. dr Bogdan Lubardić i prof. dr Zoran Dimić odluku o ovogodišnjem dobitniku nagrade "Nikola Milošević" doneće na završnoj sednici krajem januara u studiju Radio Beograda 2, koju će ovaj program direktno prenositi.

Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada Radio Beograd 2 obeležava 65 godina postojanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)