NAJUŽI IZBOR ZA NAGRADU "NIKOLA MILOŠEVIĆ": Priznanje za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti,estetike i filozofije

V.V.S.

10. 01. 2023. u 18:16

ŽIRI za nagradu "Nikola Milošević", koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, doneo je odluku o najužem izboru.

НАЈУЖИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ: Признање за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности,естетике и филозофије

foto:promo

U najuži izbor za ovogodišnje priznanje uvrstili su knjige Tihomira Brajovića "Tumačenje lirske pesme - od teorije do interpretativne prakse"u izdanju "Akademske knjige", Nedeljke Bjelanović "Narativni sentimenti" u izdanju Instituta za književnost i umetnost i Željka Radinkovića "Filozofija tehnike - uvod u teoriju tehničkog odnošenja prema svijetu"u izdanju "Akademske knjige" i Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

O najboljima je odlučivao u sastavu prof. dr Zoran Paunović (predsednik), prof. dr Bogdan Lubardić i prof. dr Zoran Dimić odluku o ovogodišnjem dobitniku nagrade "Nikola Milošević" doneće na završnoj sednici krajem januara u studiju Radio Beograda 2, koju će ovaj program direktno prenositi.

Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada Radio Beograd 2 obeležava 65 godina postojanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KRUZ ĆERKU NE VIĐA GODINAMA: Razlog je bizarno pravilo crkve čiji je član