OD VERDIJA I ČAJKOVSKOG DO "KUMA": Praznični gala-koncert "Novogodišnja čarolija" na programu sutra uveče u velikoj dvorani Kolarca

M. N. M.

26. 12. 2022. u 14:11

PRAZNIČNI gala-koncert "Novogodišnja čarolija" biće održan sutra od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

ОД ВЕРДИЈА И ЧАЈКОВСКОГ ДО КУМА: Празнични гала-концерт Новогодишња чаролија на програму сутра увече у великој дворани Коларца

Foto Promo

Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i orkestra "Makris", pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Atraktivan program obuhvata najpopularnija dela klasične muzike: Verdija, Čajkovskog, Šostakoviča, Lehara, Rodriga, Rote, koja su dobro poznata publici. Premijerno će biti izvedena numera Historia de un amor za koju je aranžman uradio Aleksadar Simić, naš svetski priznati kompozitor.

Publiku očekuju arije iz odabranih Verdijevih opera, kao i instrumentalni hitovi iz opere "Karmen". Među popularnim hitovima filmske muzike naći će se i svojevrstan omaž kultnom filmu "Kum", koji ove godine navršava 50 godina od snimanja.

Uvertiru za praznični koncert predstavlja premijerno objavljeni spot soprana Tamare Rađenović (na slici) za čuvenu Verdijevu ariju Merc, dilette amiche, a pred sam koncert u Kolarčevoj zadužbini premijerno će biti emitovan i spot za numeru Parla Piu Piano, slavom ovenčanu kompoziciju iz "Kuma", koja je italijanskog kompozitora Nina Rotu učinila besmrtnim. Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, uz učešće 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora "Makris" pod dirigentskom palicom maestra Goste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)