KOLUNDŽIJA OPET NA BINI KOLARCA: Tradicionalni nastup violiniste

M. N. M.

16. 12. 2022. u 12:00

TRADICIONALNI prednovogodišnji beogradski koncert našeg proslavljenog violiniste Jovana Kolundžije biće održan 22. decembra od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, čime se nastavlja jedna od najdužih koncertnih tradicija naše prestonice, koju je obeležilo i nekoliko grandioznih poduhvata.

КОЛУНЏИЈА ОПЕТ НА БИНИ КОЛАРЦА: Традиционални наступ виолинисте

Foto I. Marinković

Maestro Kolundžija, čiju je impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put obeležilo preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupiće sa uglednim srpskim kamernim ansamblom, orkestrom Gudači Svetog Đorđa, koji ove godine obeležava tri decenije od osnivanja, a pod vođstvom dirigenta Srboljuba Dinića.

Publika će imati priliku da uživa u vrhunskom muzičkom događaju i atraktivnom programu, najlepšim delima velikana klasike Leklera, Krajslera, Čajkovskog, Šostakoviča, Vivaldija, Griga, Gardela i Sen-Sansa.

Zimski koncerti Jovana Kolundžije postali su simbol Beograda i okupljaju brojne slušaoce različitih generacija, koji s nestrpljenjem iščekuju novi koncertni projekat proslavljenog violiniste u Kolarcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!