POZORIŠTE KOD KUSTE: Dve nagrađivane predstave

N. J.

09. 12. 2022. u 12:14

NA sceni Mećavnika će sutra, u subotu, 10. decembra, biti održan pozorišni dan pod nazivom „Kustendorf predstave“, kao svojevrsna skraćena verzija festivala Pozorišni Kustendorf čiji je osnivač reditelj Emir Kusturica. Na programu će biti dve nagrađivane predstave.

ПОЗОРИШТЕ КОД КУСТЕ: Две награђиване представе

Kustendorf

Predstava „Vrpca“ Aleksandre Arizanović počinje u 17 časova. Reč je je autorskom delu Aleksandre Arizanović koju ona izvodi zajedno sa svojom majkom Jelicom Arizanović. U 20 časova na repertoaru je predstava Narodnog pozorišta iz Subotice "Kus petlić" u režiji Milana Neškovića. "Kus petlić" trijumfovao je na brojnim festivalima osvojivši više od 20 nagrada, među kojima su nagrade Sterijinog pozorja, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Međunarodnog festivala 46. Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu...

- Najbitnije je da se tradicija nastavlja, i da posle dve godine Mećavnik nastavlja svoju umetničku pozorišnu misiju, makar na jedan dan, ali sa dve izuzetne predstave i radionicom posvećenom studentima glume i režije kojih će ove godine biti preko 50 - rekao je reditelj Milan Nešković, koji je i selektor "Pozorišnog Kustendorfa".

Pozorišnom danu na Mećavniku prisustvovaće studenti dramske umetnosti iz Srbije za koje će biti održana i radionica sa Aleksandrom Arizanović na temu ”Eklektično autorsko pozorište”, a koju će moderirati Nešković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati