IZA NOGA OSTALA NENADOKNADIVA PRAZNINA: Veliki pesnik sahranjen na Novom groblju (FOTO/VIDEO)

M. Marković

02. 12. 2022. u 13:01 >> 13:51

U PORODIČNOJ grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pesnik i književnik Rajko Petrov Nogo.

ИЗА НОГА ОСТАЛА НЕНАДОКНАДИВА ПРАЗНИНА: Велики песник сахрањен на Новом гробљу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Na večni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju.

Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno opelo velikom pesniku Rajku Petrovu Nogu, oproštajne govore održali su njegova braća po peru, njegovi zavičajci iz Republike Srpske i brojnih poštovaoci iz Crne Gore i voljene Hercegovine.

Zajednička poruka svih je da je iza Noga ostala nenadoknadiva praznina, ali da će odzvanjati njegove poruke iz pesama koje je udenuo u svest srpskog naroda kome je pripadao svim svojim bićem. I delovi posvete Republici Srpskoj toj "kolajni", koja je zlatom zasijala, opstaje i ostaje kao svetionik vaskolikom srpskom korpusu.

Opelo u Crkvi svetog Nikole na Novom groblju služio je mitropolit Joanikije, uz sasluženje sveštenstva Beogradsko - karlovačke mitropolije, ali i sveštenika iz Republike Srpske i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)