SADA ŽIVIM NAJBOLJE GODINE SVOG ŽIVOTA: Voditeljka Marina Buljočević o emisijama na RTV, RFK Novi Sad i porodici

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

24. 11. 2022. u 17:01

ŠARMANTNA voditeljka i urednica Radio-televizije Vojvodine, Marina Buljovčić, rođena je na Bogojavljensku noć, kada mnogi podižu pogled ka nebu zamišljajući želju, a ona je od malena sanjala samo jednu - da radi na televiziji.

САДА ЖИВИМ НАЈБОЉЕ ГОДИНЕ СВОГ ЖИВОТА: Водитељка Марина Буљочевић о емисијама на РТВ, РФК Нови Сад и породици

Foto V. Danilov

Prvi susret sa kamerom imala je već sa 16 godina na subotičkoj Super televiziji, gde je na audiciji, od 900 prijavljenih, ušla u uži izbor od 20 i počela da radi. Tako će ova vedra i srdačna 35-godišnjakinja, iduće godine obeležiti dve decenije karijere na malom ekranu.

Pored emisije "Nedeljom" (RTV 1, 15.00), utorkom uređuje i vodi jutarnji program, "Dobro jutro, Vojvodino", zajedno sa kolegom Milenkom Krišanom, a poslednjeg utorka u mesecu vodi i emisiju o filmu "Kratki rezovi". Pored brojnih obaveza na televiziji, Marina je već osam godina angažovana i kao portparol RFK Novi Sad, a gledamo je i na TV Arena sport. Sa Krišanom je radila i letnji projekat "Srbijom", kada su dve godine zaredom obilazili naše gradove i snimali zanimljive priče. U nezaboravnoj uspomeni ostao joj je i zajednički projekat RTV i Budvanske rivijere, "Na dva mora". Pored angažmana u "Noći muzeja", Marina je i zaštitno lice "Tamburica festa", svetskog festivala tamburaške muzike koji se svakog avgusta održava u Novom Sadu.

- To je drugačije od rada pred kamerama u studiju, jer imam direktan kontakt sa publikom - počinje razgovor za "TV Novosti" ova rođena Subotičanka, koja već dve decenije živi u Novom Sadu, a 13 godina radi na RTV.

Foto Instagram

- Mnogo toga se promenilo u tih 13 godina, s obzirom da sam počela sa Sašom Filipovićem u "Tabloidu", kao njegova mlađa koleginica, pa sve do prvog velikog autorskog projekta, nedeljnog popodneva, koje se emituje iz novog studija na Mišeluku. U toj kolažnoj, pravoj porodičnoj emisiji zastupljene su sve teme, kao i gosti iz raznih oblasti, filma, kulture, muzike, kulinarstva, medicine, advokature... Gledaocima je omiljeni segment društvena igra, kao i bend koji svira uživo. Važno mi je da iz nedelje u nedelju ponudimo novi sadržaj, da se gosti ne ponavljaju, da su teme afirmativne, kako bismo ovu svakodnevicu obojili nekom lepom, inspirativnom pričom. Trudim se i da promovišem ljude koji nisu toliko zastupljeni u medijima, kao i manje sportove, ali i one popularnije.

Nesuđena ekonomistkinja nam je otkrila da uživa u tome što je angažovana na više projekata na RTV, mada priznaje da je nekada imala dilemu može li se TV lice potrošiti.

- I troši se, ali troši se i život! Najrealnije prema sebi jeste da staneš ispred ogledala i kažeš: "OK, sad je dosta, došao je taj momenat, radila sam sve što je moglo da se uradi i sada idem iza kamere da prenesem svoje znanje i iskustvo mlađima". To je normalan životni ciklus. To sam ponela iz kuće, da svako vreme nosi nešto lepo i da godine ne treba doživljavati kao bauk, bez obzira na teror mladosti i estetske hirurgije.

Treba se negovati, u skladu sa svojim mogućnostima i željama, ali bez preterivanja.

Svesna sam da sada živim najbolje godine svog života.

Budući da je angažovana i kao portparol RFK Novi Sad, interesovalo nas je da li se i sama bavi nekim sportom.

Foto Instagram

 

- Probala sam da se bavim svim sportovima, a najviše sam volela balet, za koji nisam bila rođena, kao ni za ostale sportove (smeh). Moja sportska priča započela je 2014. godine, kada me je FK Vojvodina angažovala kao portparola, povodom veka postojanja kluba. Posle godinu dana nastupila je kratka pauza, da bi Novi Sad dobio još jednog superligaša, FK Proleter sa Slane Bare. I sve vreme dok su oni bili u superligi, bila sam uz njih. Letos su se spojili sa klubom sa Detelinare, pa su tako Proleter i Novi Sad postali RFK Novi Sad. Zahvalna sam im što su mi pružili priliku da radim za njih, jer su to mesta na kojima bi mnogi želeli da rade. Nose i puno odgovornosti i ozbiljnu dozu profesionalizma, za koji mislim da je kod mene urođen.

I tu se Marinina fudbalska priča ne završava, jer je gledamo i na Areni sport, dok na stadionu Karađorđe razgovara sa trenerima, pre i posle superligaških utakmica iz Novog Sada.

- Razumem se u fudbal, koliko-toliko, ali ipak puštam da to bude muška stvar, jer njima je to jako važno. Volela bih da izveštavam sa Olimpijskih igara. I da ih gledam i da radim. A, Pariz i nije tako daleko!

U susret predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstvu (od 20. novembra do 18. decembra) u Kataru, atraktivna portparolka nam je otkrila i kako procenjuje šanse naše reprezentacije.

- Tih mesec dana, sve će biti na pauzi, jer će fudbal zaista biti najvažnija stvar na svetu. Ja ću, naravno, navijati za Srbiju! Grupa nam uopšte nije teška, Brazil ćemo savladati, kao i ostale. Naš selektor može da nas dovede do tog silno željenog zlata sa jednog svetskog prvenstva. U narednom periodu ću učestvovati u nekim kampanjama na društvenim mrežama, ali svu svoju podršku usmeriću na navijanje i promovisanje fudbala.

Nenad Lalatović, Foto Instagram

A da to uopšte neće biti teško, svedoči podatak da harizmatičnu Marinu na "Instagramu" prati gotovo 15.000 ljudi.

- Fudbal to nosi, a i RTV ima svoju publiku, zapravo, pokrivam četiri različite vrste publike i kada se to sve sabere, broj pratilaca je realan. Ali, bez društvenih mreža se ne može, sa njima se mora, samo je važno koliko ćeš im pažnje posvetiti dnevno, da ti ne oduzimaju previše vremena. Putem njih dogovorim mnogo gostiju, među kojima su i influenseri. Od njih sam "krala" cake kako se dolazi do pratilaca i lajkova.

Naša sagovornica nam je otkrila i da sebi uvek postavlja određene ciljeve, da bi se zatim usmerila ka njihovoj realizaciji.

- I tako živim. Tokom ove godine, sve je bilo usmereno ka mojoj životnoj želji, turističkom putovanju na Maldive, gde sam išla sa drugaricom. Ostavile smo deo sebe tamo, da bismo mogle da se vratimo ponovo. To mi je bilo najegzotičnije i najlepše putovanje ikada.

Zdravko Čolić, Foto Instagram

U životu se rukovodi devizom "Biti svoj, biti isti, biti poseban", kao što poručuje i stih jedne od njenih omiljenih grupa, "EKV", a priznala nam je da najviše voli Zdravka Čolića.

- Volim da idem i na njegove koncerte. Pre osam godina, pratila sam ga sa ekipom RTV, kao jedinom TV ekipom, na njegovom koncertu u Dubaiju. Čola nam je dao izjavu u šatoru, kao iz 1001 noći. Novak Đoković je tada došao da se upozna s njim i naša kamera je ekskluzivno zabeležila susret dve naše najveće zvezde. Bio je to istorijski susret i, u tom momentu, moja lična karta. Posle toga, čak i da se više nisam bavila televizijom, rekla bih: "OK, nema problema".

Sa snimateljom Bojanom Ognjanovcem i Novakom Đokovićem, Foto Instagram


MAMA I SESTRA ODABERU TRENUTAK ZA KRITIKU

POSTOJI li nešto što vam smeta u vašem karakteru?

- Volim da čujem maminu i sestrinu kritiku, a cenim što odaberu trenutak kada to treba da mi kažu, kako bih to što pre popravila. Zbog moje impulsivosti, jer stvari često rešavam sad i odmah, mama "interveniše" i često ume da mi kaže onu spasonosnu, da izbrojim do deset, sačekam jutro, pa će se razbistriti. I sestra i mama su uvek uz mene. Mama posebno. Kada sam krenula u prvi razred, ona je, u dogovoru sa tatom, napustila posao i posvetila se meni i mlađoj sestri. Mnogo je vremena i sebe dala da postanemo ispravni i dobri ljudi, što je i najvažnije.

KAD SE OKUPI ŽENSKO DRUŠTVO UTORKOM

IMA li u vašem gustom poslovnom rasporedu mesta za opuštanje?

- Volim da igram remi sa prijateljima, a jednom mesečno, utorkom, da izađem u grad sa prijateljicama, nas desetak. Inače, moji prijatelji su već navikli da pripreme za moj rođendan počinju mesec dana ranije. A onda to bude veliko slavlje sa mnogo ljudi, lepim raspoloženjem i lepom muzikom. I zatim pričamo o rođendanu još mesec dana - uz osmeh kaže Marina Buljovčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju