OBELEŽENO 135 GODINA POSTOJANJA OŠ "VUK KARADŽIĆ": U gradu na Savi škola za ponos zavičaja

V. M.

11. 11. 2022. u 13:33

JEDNA od najstarijih obrazovnih ustanova u Šapcu, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je danas Dan škole i 135 godina od osnivanja. Tim povodom u sali matične škole učenici i nastavnici organizovali su prigodan program, kom je prisustvovao i gradonačelnik Šapca dr Aleksandad Pajić.

ОБЕЛЕЖЕНО 135 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ОШ ВУК КАРАЏИЋ: У граду на Сави школа за понос завичаја

foto:V.Mitrić

Veliko je zadovoljstvo prisustvo na programu obeležavanja Dana – OŠ ,,Vuk Karadžić” koja nosi ime po najznačajnijem srpskom, jezičkom i pravopisnom reformatoru, našem prvom komšiji, rođenom u Tršiću, kod Loznice. - Ponosan sam na ovu školu sa tradicijom dugom 135 godina, koja je odškolovala brojne generacije učenika. To ne bi bilo moguće bez posvećenih i predanih nastavnika i školskog osoblja, bez čijeg rada ne bi bilo ni školskih uspeha - ističe gradonačelnik.

Pajić je čestitajući Dan škole učenicima i nastavnicima poželeo da nastave sa postignućima, da i dalje neguju prave vrednosti i nastave da ih prenose na nove generacije.

- Grad Šabac će uvek biti njihov partner. Plan je da uložimo sredstva u rekonstrukciju Vukove škole. Dosta smo uradili na seoskom području, red je da ova škola dođe u fokus da bi imala iste uslove za rad i napredak dece kao u drugim školama u gradu - poručio je Pajić.

VUKOV KRAJ

U Loznici, Vukovom kraju, organizovana jke zajednička svečanost povodom Dana škola, koje, u isti dan, obeležava njih pet.Ime oca neše pismenosti nosi i ovdašnji Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ i već čuveni Obrazovno naučni centar u Tršiću.

Dragoslav Pavlović, direktor OŠ ,,Vuk Karadžić“, istakao je da je veliki izazov održati tradiciju dugu 135 godina, ali da se trude da i dalje budu uspešni u tome i kao obrazovna ustanova pruže najbolje sadašnjim i budućim naraštajima.

- Uz bogatu prošlost na koju smo veoma ponosni, bitno je istaći i rad, zalaganje i aktuelne uspehe naših učenika i nastavnika. Za postizanje dobrih rezultata neophodno je stvoriti adekvatne uslove za rad i nastavu učiniti savremenijom, a mi se možemo pohvaliti da smo škola koja prati korak tehnološkog napretka i multimedijalnim nastavnim sredstvima povećava kvalitet nastavnog procesa, u čemu su nam značajna podrška naš Grad i Ministarstvo prosvete, a uz sve to ide dobro obučen kadar - naveo je Pavlović.

OŠ „Vuk Karadžić“ u Šapcu osnovana je i počela sa radom davne 1887. godine. Zgrada je sazidana u stilu secesije i predstavljala je krajem 19. veka najbolju i najlepšu građevinu u gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri