"ČUDO U ŠARGANU" GOSTUJE U TIVTU: Predstava Jugoslovenskog dramskog učestvuje na festivalu "Purgatorije"

V.V.S.

26. 08. 2022. u 13:22

PREDSTAVA "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića (u režiji Jagoša Markovića) u ponedeljak, 29. avgusta, biće izvedena na Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu.

ЧУДО У ШАРГАНУ ГОСТУЈЕ У ТИВТУ: Представа Југословенског драмског учествује на фестивалу Пургаторије

foto:Nebojša Babić

Igraju Anita Mančić, Sanja Marković, Nenad Jezdić, Boris Isaković, Nebojša Dugalić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić. Scenograf je Jagoš Marković a kostimograf Lana Cvijanović.

Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, "Čudo u šarganu" dobilo je pet priznanja. Sanja Marković i Nenad Jezdić nagrađeni su Sterijinim nagradama za uloge Cmilje i Prosjaka. Sterijina nagrada za kostimografsko ostvarenje pripala je Lani Cvijanović, dok je priznanje iz Fonda "Dara Darinka Čalenić" za najboljeg mladog glumca osvojio Aleksej Bjelogrlić za ulogu Tanaska. Nagrada za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" dodeljena je Sanji Marković za ulogu Cmilje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru