"ČUDO U ŠARGANU" GOSTUJE U TIVTU: Predstava Jugoslovenskog dramskog učestvuje na festivalu "Purgatorije"

V.V.S.

26. 08. 2022. u 13:22

PREDSTAVA "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića (u režiji Jagoša Markovića) u ponedeljak, 29. avgusta, biće izvedena na Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu.

ЧУДО У ШАРГАНУ ГОСТУЈЕ У ТИВТУ: Представа Југословенског драмског учествује на фестивалу Пургаторије

foto:Nebojša Babić

Igraju Anita Mančić, Sanja Marković, Nenad Jezdić, Boris Isaković, Nebojša Dugalić, Tamara Dragičević, Ljubomir Bandović, Jovana Belović, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Miloš Samolov, Aleksej Bjelogrlić i Slobodan Tešić. Scenograf je Jagoš Marković a kostimograf Lana Cvijanović.

Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, "Čudo u šarganu" dobilo je pet priznanja. Sanja Marković i Nenad Jezdić nagrađeni su Sterijinim nagradama za uloge Cmilje i Prosjaka. Sterijina nagrada za kostimografsko ostvarenje pripala je Lani Cvijanović, dok je priznanje iz Fonda "Dara Darinka Čalenić" za najboljeg mladog glumca osvojio Aleksej Bjelogrlić za ulogu Tanaska. Nagrada za glumačku bravuru "Zoran Radmilović" dodeljena je Sanji Marković za ulogu Cmilje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

CEO GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Dajte da pokušamo da sačuvamo mir - ne dajući ni srce, ni dušu, ni kičmu naše zemlje i našeg naroda