NE POSTOJI PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Odgovor direktora "Nišvila" Ivana Blagojevića niškim gradskim vlastima

J. Ć.

24. 08. 2022. u 09:15

DIREKTOR "Nišvil džez festivala" Ivan Blagojević negirao je da se pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu protiv njega vodi bilo kakav postupak zbog toga što festival navodno nije opravdao više od šest miliona dinara dobijenih iz budžeta.

НЕ ПОСТОЈИ ПРЕДИСТРАЖНИ ПОСТУПАК: Одговор директора Нишвила Ивана Благојевића нишким градским властима

Ivan Blagojević, Foto V. Danilov

- Kada su iz Grada krenule "rekla-kazala" glasine da se zbog ovog iznosa protiv mene vodi pretkrivični postupak pred VJT - Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, zatražio sam i dobio potvrdu VJT da se protiv mene ne vodi krivični postupak. Neka oni sada dostave istu takvu potvrdu da se navodno vodi nekakav predistražni postupak. Na stranu što oni ne smeju javno da iznose informacije ove vrste, jer ne pokreću oni eventualni predistražni postupak, već tužilaštvo. Reč je o nepoznavanju zakonskih propisa i osveti ne samo zato što smo najavili selidbu Nišvila iz Niša, već i zato što smo pokrenuli postupak protiv budžetske inspekcije povodom njenog nalaza, koji ćemo, uveren sam, dobiti - rekao je Blagojević. U saopštenju za medije, Blagojević se osvrnuo na nedavno održanu konferenciju za novinare gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i šefa niške budžetske inspekcije Aleksandra Pavlovića I rekao da se na njoj govorilo o nepostojećem papiru da se protiv njega u Posebnom odeljenju Tužilaštva za borbu protiv korupcije vodi predistražni postupak.

- Grad jeste za 28 godina izdvojio 293 miliona, ali je za "Filmske" recimo izdvojio blizu 400 miliona. Sam "Nišvil" sufinansirao je 28 festivala sa dodatnih 500 miliona. Prvih 10 izdanja sa 90% učešća. "Nišvil" je za to vreme vratio budžetu Grada više od jedne milijarde dinara, a sve ostale sportske i kulturne manifestacije vratile su daleko manje - saopštio je Blagojević. On je konstatovao da je "Nišvil" imao dobru saradnju sa prethodna dva gradonačelnika, ali da je trenutna gradonačelnica za poslednja tri izdanja festivala umanjila dotacije grada za ukupno 35 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture