NASTANAK ZLOGLASNOG KARTELA: Krimi-drama "Narkos - Meksiko" - nastavak čuvenog serijala

Jl. B.

23. 07. 2022. u 07:00

POSLE tri uspešne sezone, popularni serijal "Narkos" dobio je nastavak u vidu posebne krimi-drame "Narkos - Meksiko", koju pratimo od 24. jula, nedeljom, posle 23 časa, na Prvom programu RTS.

НАСТАНАК ЗЛОГЛАСНОГ КАРТЕЛА: Крими-драма Наркос - Мексико - наставак чувеног серијала

Foto RTS

Priča se u deset uzbudljivih epizoda, u režiji Krisa Brankata, Karla Bernarda i Daga Mira, seli bliže granicama Sjedinjenih Američkih Država. Dok je većim delom "Narkosa" dominirao lik kolumbijskog šefa narko-mafije Pabla Eskobara, koji je postao milijarder kroz posao sa kokainom, serija "Narkos - Meksiko" govori o drugačijem narko-bosu Migelu Anhelu Feliksu Galjardu, koga igra meksička zvezda Dijego Luna. Giljardo je daleko od pop ikone kakav je bio Eskobar i možda je baš zbog toga "običnom" gledaocu njegova ambicija bliža i shvatljivija.

Radnja prati osnivanje i jačanje zloglasnog meksičkog kartela, uz svesrdnu pomoć korumpirane vlade, osamdesetih godina prošlog veka u Gvadalahari. Za razliku od Kolumbijaca, izvorni proizvod meksičkih kartela bila je marihuana. Grupa oko Migela Anhela pokušava da poveže porodice koje kontrolišu pojedine gradove i da od njih napravi kartel. Serija prikazuje i kako je nastala najveća plantaža marihuane koja se protezala na nezamislivih 500 hektara.

Galjardov arhineprijatelj, agent američke policijsko-obaveštajne agencije za suzbijanje narkotika, Enrike Kiki Kamarena, koga tumači Amerikanac Majkl Penja, primer je službenika koji istrajava u svom poslu uprkos svemu, verujući u plemeniti cilj, čak i kada sumnja da je uopšte ostvariv. Sve počinje kada Kiki Kamarena prihvati novu poziciju, sa porodicom napusti Kaliforniju i preseli se u zemlju koja je postala jedna od najsnažnijih krijumčarksih ruta na svetu. Njegova misija postaje hvatanje šefa meksičkog kartela u nastajanju. Ipak, američka DEA je u početku bila potpuno nepripremljena i nespremna za borbu sa izuzetno dobro organizovanom kriminalnom grupacijom. Uloge igraju i Skut Maknaeri, Tereza Ruiz, Alehandro Eda, a u epizodnim ulogama su i zvezde iz prethodnih sezona.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave