UZ BULA SAM POSTAO MUŠKARAC: Majkl Vederli, zvezda popularnih krimi-drama, o Beogradu, karijeri i rastanku od doktora za pravo i psihu

NIKOLA DRAŽOVIĆ

20. 03. 2022. u 10:38

SERIJA "Bul", inspirisana ranim profesionalnim iskustvom dr Fila Makgroa, osnivača jedne od najuspešnijih advokatskih kancelarija za pravno savetovanje na svetu, sa šestom sezonom koja se na kanalu FOKS Krajm emituje od 16. marta (sredom u 22.00), oprašta se od publike.

УЗ БУЛА САМ ПОСТАО  МУШКАРАЦ: Мајкл Ведерли, звезда популарних крими-драма, о Београду,  каријери и растанку од доктора за право и психу

Foto Foks

Poslednje 22 epizode zaokružiće priču o dr Bulu - vrhunskom "lutkaru" koji uz pomoć psihologije, ljudske intuicije i savremene tehnologije "ulazi" u glavu porotnika, advokata, svedoka i optuženih ne bi li situaciju okrenuo u korist svojih klijenata. U ekskluzivnom intervjuu za "TV Novosti", glavna zvezda popularnog serijala i srpski zet, glumac Majkl Vederli koji je oženjen doktorkom Bojanom Janković, Amerikankom našeg porekla, otkriva nam po čemu pamti naš grad, ali i šta nas očekuje u poslednjoj sezoni "Bula".

- Ono što me je iznenadilo jeste to što sam u Srbiji poznatiji kao Dinozo iz "Mornaričkih istražitelja" nego kao "Bul". Međutim, to je donekle i razumljivo jer su "Istražitelji" kultna serija koja se već dugo emituje, pa je i logičnije da me pamte po tom liku. Međutim, u Beogradu, koji sam posetio sa suprugom u više navrata, i gde se uvek sjajno osećam, zbog te uloge koju sam snimao pre mnogo godina, imaju jednu viziju mene i to dosta mlađu. Tako da uvek budu šokirani kada se pojavim, jer sam u njihovim mislima bar 15 godina mlađi - uz smeh je poručio glumac koji sa Bojanom ima dvoje dece.

Šta nam donosi veliko finale Bula?

- Kraj serije za Bula donosi neočekivana iznenađenja zbog kojih će se prvi put osetiti ranjivim. Događanja iz ove sezone Bula će povesti na uzbudljivo putovanje u prošlost koje će pred njega staviti mnogo izazova. Ovog puta neće uspeti da se zadrži "na kursu", pa ćemo ga videti na osuđeničkoj klupi, optuženog zbog onog što mu je inače posao - manipulacija porotom. U poslednjem ciklusu on će morati da stavi svoju sudbinu u tuđe ruke i da svoj život prepusti advokatu čiji će zadatak biti da ga spase. Naravno, on nije zadovoljan tim rešenjem, ali nema velikog izbora.

"Mornarički istražitelji", Foto Foks

Snimanja su završena, serija se još emituje, ali putovanje je zvanično okončano. Šta je to po čemu ćete pamtiti rad na ovom šouu?

- Pre svega, to su sjajna ekipa i divne kolege. Bilo je to jedno magično putovanje, koje je imalo svoj početak i kraj. Vreme je za nove izazove, ali ova serija će ostati podjednako važna i meni i gledaocima. Bulova magija je u draži onoga kada znate da ste u pravu i to uspete da dokažete. U stvari, tajna privlačnosti ove serije je u tome što svako od nas voli da je pobednik, a Bul je oličenje te pobede. Čini mi se da nema većeg užitka od osećaja da ste uspeli da dokažete svoju istinu. To je ono što me je pre više od pola decenije privuklo ovoj seriji, i ono što je gledaoce držalo uz šou sve ovo vreme.

Koji je bio najveći izazov sa kojim ste se suočili tokom ovih šest sezona snimajući seriju?

- Definitivno je to bila prva sezona. Snimali smo u Njujorku, a moja porodica je bila u Los Anđelesu. Ta razdvojenost mi je teško pala. Sećam se tog prvog ciklusa po čestim putovanjima kući i nazad u Njujork. Osećao sam se kao vampir koji "krade" od svoje porodice neku dobru energiju i snagu kako bi izdržao naredne dve ili tri nedelje dok ne dođe po novu dozu. Tada sam spoznao jednu neobičnu stranu ljudske ličnosti, a to je beg od osećanja. Bio sam u velikom iskušenju da sebe spasem bola zbog toga što mi toliko nedostaju time što ću pobeći u potpuno negiranje toga da oni postoje. Srećom, izborio sam se sa time tako što sam kao svaki zreo čovek rekao sebi: "Ok, ovo je posao, od ovoga živimo, i drugi glumci imaju ovakve muke". Potrebno je ponekad napraviti distancu od sebe samog da bi se rešio neki problem.

Foto Foks

Po čemu se "Bul" razlikuje od "Mornaričkih istražitelja"?

- Očigledno je da je reč o dva potpuno različita formata i žanra. Međutim, pravo pitanje je po čemu se razlikuje Majkl Vederli iz perioda "Mornaričkih istražitelja" i "Bula"?

Prva lekcija koju sam naučio uz Bula je da vam ne treba ničije odobravanje da ste dobri u nečemu da biste zaista bili dobri. To sve zavisi samo od vas. Kada sam počeo sa "Mornaričkim istražiteljima", bio sam pun nesigurnosti, imao svega 34 godine i plašio se i svoje senke. Sa Bulom je sve bilo drugačije. Čini mi se da sam tek uz ovu ulogu sazreo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)