SARADNJA SA POZORIŠTEM "LA MAMA": Na ovogodišnjem "Nišvil džez tetaru" među 17 predstava i čuveni NJujorčani

D. M.

11. 07. 2022. u 06:04

U SKLOPU ovogodišnjeg programa "Nišvil džez teatra", koji će se održati od 5. do 14. avgusta, publici festivala će se na različitim lokacijama u Nišu (Amfiteatar na keju, Salon 77) predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

САРАДЊА СА ПОЗОРИШТЕМ ЛА МАМА: На овогодишњем Нишвил џез тетару међу 17 представа и чувени Њујорчани

Foto: Promo

Umetnička direktorka "Nišvil džez teatra" Maja Mitić posebno ističe predstavu "Balkan bordelo", čuvenog njujorškog pozorišta "La mama", koju izvode u koprodukciji sa Ateljeom 212, "Kendre multimedija" i My Balkans, u kojoj igra i Svetozar Cvetković. Predstava će biti izvedena 8. avgusta u Amfiteatru pored Nišave. Inače, festival otvara predstava "Vatralj" Mimart teatra iz Beograda. Po tradiciji, otvaranju prethodi parada učesnika od Džez muzeja, preko Mosta do Amfiteatra.

- Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u "Njujork tajmsu" - "Balkan bordelo" će na Balkanskoj turneji koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju - premijeru imati upravo u Nišu, ističe direktorka i dodaje da je osnovna ideja, kada je reč o selekciji, da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosu prema vremenu u kojem živimo.

Među učesnicima ovogodišnjeg "Nišvil džez teatra" je i niška trupa "Kontra teatar", koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom. U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna