U SRBIJI POSLE ŠPANIJE I ARGENTINE: U susret premijeri "Bilo bi šteta da biljke krepaju" u Hartefakt kući

V-.V.S.

28. 06. 2022. u 20:05

POD nazivom "Bilo bi šteta da biljke krepaju", počele su probe autorskog projekta pisca i reditelja Ivora Martinića: premijera je 13. septembra u Hartefakt kući i izvođenju Mine Obradović, Marka Vasiljevića i Nedima Nezirovića.

У СРБИЈИ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И АРГЕНТИНЕ: У сусрет премијери Било би штета да биљке крепају у Хартефакт кући

foto:Promo

Iako je autor ove intimne priče odlučio da tekst završi 2019. godine, svakom novom postavkom on se nadograđuje zbog čega predstava nikada nije ista. Tekst je dva puta izveden u Hrvatskoj, a u tri različite verzije bio je postavljen u Španiji i jednom u Argentini. U Srbiji je planirana premijera tokom drugog dela Hartefakt Festivala.

- "Bilo bi šteta da biljke krepaju" drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspeva prisetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi, za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dilema. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava da dođe do zajedničke istine, kako bi mogli da krenu dalje. Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja, pa zahteva od glumaca da pozajme vlastite biografije ili improvizuju slične - kaže Ivor Martinić, paralelno stvarajući dve autonomne predstave sa troje mladih glumaca koji na dva potpuno različita načina pričaju istu priču.

Ova predstava, kao i "Naš sin", na sceni su u Hartefakt kući, novom teatarskom prostoru u centru Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja