U SRBIJI POSLE ŠPANIJE I ARGENTINE: U susret premijeri "Bilo bi šteta da biljke krepaju" u Hartefakt kući

V-.V.S.

28. 06. 2022. u 20:05

POD nazivom "Bilo bi šteta da biljke krepaju", počele su probe autorskog projekta pisca i reditelja Ivora Martinića: premijera je 13. septembra u Hartefakt kući i izvođenju Mine Obradović, Marka Vasiljevića i Nedima Nezirovića.

У СРБИЈИ ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ И АРГЕНТИНЕ: У сусрет премијери Било би штета да биљке крепају у Хартефакт кући

foto:Promo

Iako je autor ove intimne priče odlučio da tekst završi 2019. godine, svakom novom postavkom on se nadograđuje zbog čega predstava nikada nije ista. Tekst je dva puta izveden u Hrvatskoj, a u tri različite verzije bio je postavljen u Španiji i jednom u Argentini. U Srbiji je planirana premijera tokom drugog dela Hartefakt Festivala.

- "Bilo bi šteta da biljke krepaju" drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspeva prisetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi, za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dilema. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava da dođe do zajedničke istine, kako bi mogli da krenu dalje. Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja, pa zahteva od glumaca da pozajme vlastite biografije ili improvizuju slične - kaže Ivor Martinić, paralelno stvarajući dve autonomne predstave sa troje mladih glumaca koji na dva potpuno različita načina pričaju istu priču.

Ova predstava, kao i "Naš sin", na sceni su u Hartefakt kući, novom teatarskom prostoru u centru Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAJLAKŠI I NAJTEŽI JEZICI ZA UČENJE: Postoji pet kategorija - vidite u kojoj se nalazi SRPSKI