VIDEO-IGRE SRUŠILE SVETSKU BERZU: Dokumentarac "Gejmstop: Otmica Volstrita" na Diskaveriju

Jl. B.

18. 06. 2022. u 17:11

NOVI dokumentarni film "Gejmstop: Otmica Volstrita" otrkiće nam kako su akcije kompanije koja prodaje video igrice preko noći dostigle neslućene visine i srušile svetsku berzu.

ВИДЕО-ИГРЕ СРУШИЛЕ СВЕТСКУ БЕРЗУ: Документарац Гејмстоп: Отмица Волстрита  на Дискаверију

Foto Diskaveri

Dokumentarac ćemo premijerno gledati u nedelju, 19. juna, u 21.00, na kanalu Diskaveri. U januaru 2021, kada je svet bio zaokupljen pandemijom, priča o firmi "GameStop" i naglom porastu cena njenih akcija bila je u žiži javnosti.

Saznaćemo kako je grupa mladih trgovaca, uz pomoć društvenih mreža, organizovala masovnu kupovinu deonica i uspela da izigra profesionalce sa Volstrita. Amateri su priredili finansijsku "predstavu" koja je potresla svetsko tržište i otkrila slabosti berze. Detalje ove neverovatne priče izneće nam Džordan Belfort, koji je devedestih dobio nadimak "Vuk sa Volstrita".

U istoimenom filmskom hitu, koji je inspirisan Belfortovim životom, glavnu ulogu odigrao je oskarovac Leonardo Dikaprio.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule