VIDEO-IGRE SRUŠILE SVETSKU BERZU: Dokumentarac "Gejmstop: Otmica Volstrita" na Diskaveriju

Jl. B.

18. 06. 2022. u 17:11

NOVI dokumentarni film "Gejmstop: Otmica Volstrita" otrkiće nam kako su akcije kompanije koja prodaje video igrice preko noći dostigle neslućene visine i srušile svetsku berzu.

ВИДЕО-ИГРЕ СРУШИЛЕ СВЕТСКУ БЕРЗУ: Документарац Гејмстоп: Отмица Волстрита  на Дискаверију

Foto Diskaveri

Dokumentarac ćemo premijerno gledati u nedelju, 19. juna, u 21.00, na kanalu Diskaveri. U januaru 2021, kada je svet bio zaokupljen pandemijom, priča o firmi "GameStop" i naglom porastu cena njenih akcija bila je u žiži javnosti.

Saznaćemo kako je grupa mladih trgovaca, uz pomoć društvenih mreža, organizovala masovnu kupovinu deonica i uspela da izigra profesionalce sa Volstrita. Amateri su priredili finansijsku "predstavu" koja je potresla svetsko tržište i otkrila slabosti berze. Detalje ove neverovatne priče izneće nam Džordan Belfort, koji je devedestih dobio nadimak "Vuk sa Volstrita".

U istoimenom filmskom hitu, koji je inspirisan Belfortovim životom, glavnu ulogu odigrao je oskarovac Leonardo Dikaprio.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)