PRVA PROBA MJUZIKLA "CRNI LEPTIR": U Pozorištu na Terazijama počele pripreme predstave inspirisane muzikom našeg benda

V.V.S.

01. 06. 2022. u 15:30

U POZORIŠTU na Terazijama održana je prva proba nove predstave: mjuzikla "Crni leptir" (u režiji Marka Jovičića), čiju muzičku osnovu čine pesme jednog od najdugovečnijih rok bendova sa naših prostora - YU grupe.

ПРВА ПРОБА МЈУЗИКЛА ЦРНИ ЛЕПТИР: У Позоришту на Теразијама почеле припреме представе инспирисане музиком нашег бенда

foto:Vladimir Opsenica

Posle predstava inspirisanih hitovima Zdravka Čolića i Momčila Bajagića Bajage ("Glavo luda" i "Sa druge strane jastuka") i ovaj, treći mjuzikl predstavlja omaž našoj pop i rok muzici. Sve uloge "osvojene" su na audiciji,a reditelju Marku Jovičiću ovo je prvi angažman u Pozorištu na Terazijama. Predstava će imati dve ravnopravne glumačke podele, uz podršku baletskog, horskog i orkestarskog ansambla.

Dragi Jelić, član YU grupe, izrazio je veliko uzbuđenje što prisustvuje prvoj probi u kojoj će biti zastupljeni najveći hitovi našeg rok sastava. Tekst je napisao je Spasoje Ž. Milovanović. U timu su Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović (dramatizacija), Miloš Branisavljević (muzički aranžman i orkestracija), Milan Nedeljković (dirigent), Milica Cerović (koreografija), Tatjana Radišić (kostimi) i Kristina Vujović (scenografija).

Premijera je planirana za početak naredne 2022/23 sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!