FOTOGRAFIJE KOJE SU OBIŠLE SVET: U emisiji "Ekskluzivno" govori foto-reporter “Novosti” Zoran Jovanović Mačak

M. J. M.

22. 05. 2022. u 08:38

TALENTOVANI foto-reporter našeg lista Zoran Jovanović Mačak, čije su fotografije obišle svet, gost je ovonedeljnog izdanja emisije "Ekskluzivno" (RTS 2, 15.40), autorke Mire Adanje Polak.

ФОТОГРАФИЈЕ КОЈЕ СУ ОБИШЛЕ СВЕТ: У емисији Ексклузивно говори фото-репортер “Новости” Зоран Јовановић Мачак

Foto RTS

Videćemo zbog čega je proslavljena novinarka poželela da sazna nešto više o ovom vrednom, tihom i nenametljivom umetniku iza objektiva. Njegove fotografije koje obilaze svet svedoci su svega što nam se događalo i što se dešavalo oko nas. Više puta je bez posebne pompe izlagao svoje radove na izložbama.

Za ovo snimanje, Jovanović je morao da uzme slobodan dan, jer "Večernje novosti", iz minuta u minut, šalju foto-reportere na događaje. A Mačak je uvek spreman da bez pogovora odgovori zadatku.

Zanat je učio kod lokalnog fotografa, a počeo je u "Pančevcu", kada su to, kako kaže, bile "ozbiljne novine". Radio je sa velikim imenima, kao što su Aleksandar Petković, Bata Grbić, Milivoj Milivojević.

Učestvovao je i u velikim projektima, poput serije "Vuk Karadžić" i filma "Iskušenje đavola" Živka Nikolića, a sarađivao je sa svetskim agencijama, Rojters, Gama, Sipa, Pres, Unicef...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri